Ronald McDonald House verwijdert ongeprikte kinderen en gezinnen uit centra

Ronald McDonald House verwijdert ongeprikte kinderen en gezinnen uit centra

Een vader van een jongen die aan leukemie lijdt ontving afgelopen dinsdag een bizarre brief van de Ronald McDonald House Charities in Vancouver. Deze brief confronteerde hem met de nieuwe, totalitaire realiteit waarin we ons begeven: zijn gezin zou worden verwijderd uit het desbetreffende centrum.

Reden voor uitzetting: het gezin was ongeprikt.

Nadat Austin Furgason afgelopen dinsdag een video Facebook plaatste waarin hij de manager van het centrum confronteerde met de brief, deden oproepen om McDonald’s te boycotten woensdag al massaal de ronde op sociale media.

Furgason voorzag de lokale media-outlet True North van een kopie van de brief, waarin stond dat iedereen ouder dan vijf jaar die in de centra van de ‘liefdadigheidsinstelling’ verblijft, vanaf 17 januari een bewijs van volledige vaccinatie moet tonen. Gezinnen die al in residentie zijn, hebben tot 31 januari de tijd om hun eerste prik te krijgen.

In het bijschrift van zijn video stond:

“EVICTED FROM RONALD MCDONALD HOUSE!
All tenants, adults and children over the age of 5 who are not vaccinated are out by the end of January. How absolutely wicked and vile. Watch confront the wicked manager to her face! They are evicting my son with leukaemia and any other children or adults who are suffering with sick children into the snow. The Covid cult is far more dangerous then Covid. If they will evict families with cancer, what won’t they do. Please share this out! If anybody can get me connected with someone I’m willing to fight this and expose it in any way I can.”

“Hoe slecht en verachtelijk,” zei Furgason. “Ze zetten mijn zoon met [leukemie] en alle andere kinderen of volwassenen die lijden onder de ziekte van hun kinderen in de kou.”

“De Covid-cultus is veel gevaarlijker [dan] Covid. Als ze families met kanker op straat willen zetten, wat zullen ze dan niet doen”, voegde Furgason eraan toe.

In een verklaring die woensdag naar Vancouver’s City News is gemaild, zei Ronald McDonald House dat er voor verplichte prik was gekozen “om ervoor te zorgen dat we voldoen aan de hoogste normen van gezondheid en veiligheid en de kwetsbare bevolking die we dienen te beschermen.”

“Niemand wordt per se uitgezet”, voegde de RMH eraan toe, en legde uit dat het “familiedienstenteam” hier nauw zou samenwerken met het team van maatschappelijk werkers in het ziekenhuis om alternatieve accommodatie te vinden voor een gezin dat aan hun behoeften zou voldoen voor de duur van hun verblijf in Vancouver.”

“We beseffen dat dit beleid gevolgen zal hebben voor degenen die hebben besloten om niet zich niet te laten vaccineren, maar de algehele gezondheid en het welzijn van al onze bewoners is onze eerste zorg”, aldus de liefdadigheidsorganisatie.

De Ronald McDonald House, gefinancierd door donaties van de gelijknamige fastfoodketen, bevindt zich in de buurt van kinderziekenhuizen en bieden ouders de mogelijkheid om “dicht bij hun gehospitaliseerde kind te blijven en te profiteren van het comfort van thuis zonder hotel- en voedselkosten”. De faciliteit in Vancouver werd in 1983 geopend.

Furgason en zijn vrouw verhuisden in oktober 2021 uit Kelowna, zodat hun zoon Jack, die toen vier was, met de behandeling kon beginnen – die naar verwachting in juni zou eindigen.

“Ons kind doet het heel goed”, vertelde Furgason aan True North. “Hij heeft veel energie, hij is super positief. Alles ging super.”

Nadat zijn vrouw Lindsay hem de brief had laten zien, ging Furgason de confrontatie aan met de manager van de faciliteit. In de video is te horen hoe Furgason uitlegt dat hij geen ‘anti-vaxxer’ is, maar dat hij ervoor heeft gekozen de Covid-19-prikken niet te nemen, omdat ze de overdracht van het virus niet stoppen. De manager was het daarmee eens, maar zei dat de eisen bedoeld zijn om iedereen in de faciliteit te beschermen.

In Nederland kwam McDonalds eerder al onder vuur te liggen vanwege een wel heel bijzondere actie, waarbij geprikten 50% korting op een hamburger zouden krijgen. 

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.