Rosanne Hertzberger strijdt fel voor rechten niet-gevaccineerden

Rosanne Hertzberger strijdt fel voor rechten niet-gevaccineerden

Bij Op1 spreekt Rosanne Hertzberger zich uit tegen indirecte vaccinatieplicht. Of zeg maar gerust vaccinatiedwang, zoals ze eind augustus betoogde in haar column in het NRC. De microbiologe ( in coronatijd wordt haar titel nooit vergeten door de media) heeft zich zelf laten vaccineren maar verdedigt het recht van anderen dat niet te doen.

Hertzberger gaat in het praatprogramma in debat met rechtsfilosoof en lid van de Gezondheidsraad Roland Pierik en toont zich daar een felle en welbespraakte tegenstander van een indirecte vaccinatieplicht.

De uitzending bij Op1 wordt op Twitter door velen nabeschouwd, met gemengde reacties:

Peter Kuijpers zegt: “Hoe verklaar je die overvolle ziekenhuizen die weer op randje balanceren?”

Geert Keizer: “Geeft natuurlijk compleet verkeerd signaal af. Mag prima bioloog zijn, maar bemoeit zich met verkeerde zaken.,”

De medestanders van Hertzberger op Twitter laten zich ook horen: Cary: “Ze heeft volkomen gelijk met een vaccinatiegraad van 85% is het wel mooi.”

Von_der_tree is minder mild: “Ronald Pierik moet echt voor het gerecht gesleept worden, deze man is openlijk een bedreiging voor een ‘vrije’ maatschappij. Zonder enig geldig argument wil hij een controlestaat invoeren.”

Anthonij Rietman: “Eindelijk iemand die eerlijk en helder is, en niet meegaat in het legaliseren van het discrimineren van niet gevaccineerde mensen en daarvoor goede tegenargumenten geeft; deze aflevering was een van de weinig goede.”

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.