‘Rules for thee…’ Natuurminister Van der Wal pakt vliegtuig naar Curaçao

‘Rules for thee…’ Natuurminister Van der Wal pakt vliegtuig naar Curaçao

Rules for thee, not for me.’ Café Weltschmerz heeft de afgelopen jaren al heel wat berichten en filmpjes geplaatst waar dat op van toepassing is. Vandaag post Erik de Vlieger een video van Christianne van der Wal die op vakantie lijkt in Curaçao. Hoezo, voetafdruk?

Terwijl boeren protesteren tegen de overheid vanwege haar stikstofbeleid en het naderende eind c.q. inkrimping van het boerenbedrijf, zijn landelijke politici ‘op zomerreces.’ Goed, iedereen heeft recht op vakantie. De werkdagen zijn lang, de druk is hoog, zou men kunnen zeggen.

Gezag en autoriteit

Maar om dan het vliegtuig te pakken naar verre oorden zoals Curacao… Hoe kan iemand haar burgers aanspreken op het verkleinen van de zogeheten (CO2-)voetafdruk, zelfs op straffe van verlies van werk, inkomen, levenswerk (kies zelf wat het meeste van toepassing is), terwijl men zelf er niet voor terugdeinst duizenden kilometers te vliegen voor een vakantie aan het strand? Het gezag is misschien aan haar zijde, maar de autoriteit lijkt de VVD-minister voor Natuur en Stikstof (nog verder) te verspelen.

Dat is wat er hier aan de hand lijkt. Erik de Vlieger post een bericht op Twitter en schrijft daarbij: ‘Ons Kapiteinen cadeautje voor twitter, de boeren en de journalisten vanavond. Onze minister van natuur en stikstof Christianne van der Wal breidt -as we speak- haar CO2 footprint uit op Curaçao. Do as I say!

Is deze post betrouwbaar? De Vlieger plaatst nog een follow-up: ‘Journalist in de DM die vraagt wie de bron is…’ De Vlieger is zelf de bron, lijkt hij daarmee aan te geven.

Groen vinkje

Het doet denken aan de minister-president die zijn burgers onder huisarrest plaatste maar zelf feestjes organiseerde. Epidemioloog en onheilsprofeet Neil Ferguson die zijn eigen adviezen negeerde. Bezoekers van het World Economic Forum in Davos die met een privéjet invliegen om er vervolgens te bespreken hoe het vliegverkeer kan worden ingeperkt. Acteur Leonardo DiCaprio die vanaf zijn superyacht graag een groen vinkje achter zijn naam zet.

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.