Rusland-expert Marie Therese ter Haar geeft serie lezingen en jij kunt hierbij zijn

Rusland-expert Marie Therese ter Haar geeft serie lezingen en jij kunt hierbij zijn

Op 24 februari viel Rusland Oekraïne binnen, een groot drama dat voorkomen had kunnen worden.

Marie Therese ter Haar gaf vlak hiervoor onderstaande lezing bij Sociëteit Weltschmerz over de spanningen tussen Rusland en Oekraïne, die inmiddels honderdduizenden keren is bekeken. Op 28 april zal de aftrap zijn van een serie lezingen van Ter Haar die een gevolg vormen op de lezing uit februari, naar aanleiding van de actualiteit rondom de Russische invasie om de achtergrond hiervan te belichten.

Informatie rond de Oekraïne-kwestie richt zich vooral tegen Rusland. Opmerkelijk is de propaganda rondom de rol van Oekraïne. Europa heeft met al haar diensten aan Oekraïne op een brede Europese oorlog voorgesorteerd. De andere kant van het verhaal en de oorsprong van het conflict wordt hierbij volledig buiten beschouwing gelaten. Zoals u van Café Weltschmerz gewend bent willen wij graag het hele verhaal inclusief de rol van de Verenigde Staten ter tafel brengen. Dit doen wij in samenwerking met de Rusland & Oost-Europa Academie.

In december 2021 wilde Poetin van het Westen de garantie dat Oekraïne niet bij de NAVO zou komen en dat het land een neutrale staat zou blijven. Opnieuw gaf de NATO geen gehoor. Veel geopolitieke deskundigen waarschuwen al jaren: “Provoceer een beer niet want dan gaat hij bijten.”

De lezing wordt ondersteund door videobeelden van Amerikaanse en Europese politici die al jaren in Oekraïne op economisch, politiek, militair en maatschappelijk gebied actief zijn.

Waarom is dit alles weinig bekend bij ons Westerlingen?

U kunt de eerste lezing op 28 april bijwonen via deze link.

Als u van plan bent alle 5 lezingen bij te wonen, kunt u ook met korting een pakket-ticket bemachtigen via deze link.

 

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.