Russen willen ook geen oorlog: verkoop antidepressiva stijgt

Russen willen ook geen oorlog: verkoop antidepressiva stijgt

Russen geven dit jaar 70 procent meer geld uit aan antidepressiva dan vorig jaar. De toename is te wijten aan de oorlog, de onzekerheid rond internationale sancties, angst voor mobilisatie en (voedsel)tekorten.

Een paar cijfers. Inwoners van Moskou spenderen het meest aan de specifieke tak van farmaceutische producten: 1.300 pakjes (er wordt gesproken van packages, hoeveel pillen er in een package gaan is niet duidelijk) per 10.000 volwassenen, gerekend voor de eerste negen maanden van het jaar. Plekken zoals Sint Petersburg en de regio Rostov volgen met rond de duizend pakjes per 10.000 inwoners. De totale uitgaven bedragen tot nu meer dan tachtig miljoen dollar.

Net mensen

Dus voor wie er nog aan twijfelde: ook de Russen zijn net mensen, ook zij willen het liefst gewoon hun kinderen naar school brengen en een baan om van rond te komen. Terwijl iedereen verwikkeld was in die dagelijkse  struggle, werd verderop het vuur geopend. Behalve een paar haviken en topmensen van een militair-industrieel complex zit niemand op oorlog te wachten.

Bovenstaand nieuwsbericht is voor een deel afkomstig van Newsweek. Het artikel haalt meerdere bronnen aan die de claims moeten onderbouwen, van data-analysebureaus tot Russische media en wetenschappelijke instituten.

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.