Schokkende, award-winnende documentaire openbaart genocide in Iran

Schokkende, award-winnende documentaire openbaart genocide in Iran

  • 20/10/2022

Van 16 tot 21 november 2019, binnen slechts 1 een week tijd, heeft de regerende macht in Iran meer dan 1500 burgers afgeslacht in de straten van verschillende steden in het land. Spijtig genoeg vertaalde de reactie van de reguliere media op het verschrikkelijk bloedbad zich in complete stilte. Internationale media hebben geen enkel verslag gedaan van deze onmenselijke gebeurtenissen.

De documentaire Bloody Petrol van filmmaker Reza Azadi probeert een klein deel van dit bloedbad te laten zien, hetgeen volgens hem niets minder dan genocide is.

Reza, geboren in Iran en gevlucht vanwege zijn kritische houding jegens het regime maakte de film in 2021 na een bloedig neerslaan van een vredig protest vanwege een plotselinge en extreme verhoging van de benzineprijzen. Wereldwijd werd nauwelijks aandacht gegeven aan het feit dat er meer dan 1500 demonstranten en passanten werden neergeschoten. Reza wilde niet dat deze massamoord in de doofpot verdween. Hij verzamelde bewijzen en sprak met ooggetuigen en familie van de overledenen.

De indrukwekkende documentaire heeft inmiddels 35 internationale prijzen gewonnen.

 

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.