Schwab over Europese Chipwet met Von der Leyen: “Belangrijke stap om het fysieke brein voor digitalisering te creëren” (video)

Schwab over Europese Chipwet met Von der Leyen: “Belangrijke stap om het fysieke brein voor digitalisering te creëren” (video)

Waar ‘hersenchips’ voorheen nog werden afgedaan als onderdeel van een complottheorie, lijken deze heden ten dage steeds evidenter onderdeel uit te maken van een ontwikkeling die niet wordt verborgen voor het grote publiek. Het is dan ook tijd voor een belangrijke throwback, want wat werd in januari al over deze chips gezegd, door onze lieftallige niet-verkozen wereldleiders? Zie en hoor het onderaan de tekst.

In de beschrijving van de video waar onderstaand fragment in voorkomt staat dat op 20 januari 2022 een ‘Speciale toespraak van Ursula von der Leyen, voorzitter van de Europese Commissie, met Klaus Schwab, oprichter en uitvoerend voorzitter van het World Economic Forum’ plaatsvond. Deze toespraak is door het World Economic Forum zelf opgedeeld in de volgende onderdelen, die elk uitvoerig aan bod komen:

– Eerste Europese klimaatwet ooit
– ‘European Chips Act’
– Globale energie-druk
– Afrika

De hersenchips, waar lovende woorden aan worden gewijd, zouden wereldwijd onderzoek en innovatie bevorderen, aldus Von der Leyen. Klaus Schwab noemt de chips later tijdens het ‘discussiegedeelte’ van de bijeenkomst ‘een belangrijke stap om het fysieke brein voor digitalisering te creëren’. Bekijk de video onderaan de pagina voor de volledige toespraak van Von der Leyen en haar betoog over de chips en hoe deze volgens haar de oplossing voor ‘alle problemen’ kunnen bieden.

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.