Scott W. Atlas in Newsweek: De top 10 leugens van het VS-Covid beleid

Scott W. Atlas in Newsweek: De top 10 leugens van het VS-Covid beleid

In de Verenigde Staten zijn de meeste Covid-mandaten inmiddels ingetrokken. Zelfs in Californië, de staat die zijn inwoners de meest stringente maatregelen heeft opgelegd. De media erkent inmiddels dat onderzoeken de redenen voor de Covid-maatregelen onderuithalen. Ze presenteren dit als nieuw bewijs of geleerde lessen, zonder te erkennen dat er misschien fouten zijn gemaakt in het coronabeleid. zo stelt Scott W. Atlas, Senior Fellow van het Stanford University’s Hoover Institution in zijn opiniestuk in Newsweek,

Alle draconische maatregelen zijn niet in staat geweest om de verspreiding van het virus te stopen en het sterftecijfer omlaag te brengen, zo geeft Scott aan, maar er zijn geen publieke excuses gemaakt aan beleidsexperts en medische wetenschappers – waardonder hijzelf – die vanaf het begin zich uitspraken over de maatregelen op basis van gedegen kennis over data, het verloop van virale infecties en een pandemie. Terwijl we toch moeten erkennen dat het beleid in het eerste jaar van de pandemie totaal heeft gefaald,

De eerste stap in zijn ogen is bekendheid geven aan de leugens die zijn verteld en waarop het beleid is gebaseerd. Leugens die recht ingingen tegen het wetenschappelijk bewijs en tientallen jaren aan kennis over virale pandemieën. Dit zijn volgens Atlas de 10 grootste leugens, die nu in een groot Amerikaans ‘mainstream’nieuwsblad zijn gepubliceerd.

Dit is de top 10 grootste leugens volgens Atlas:

  1. SARS-CoV-2 coronavirus heeft een veel hoger sterftecijfer dan de griep.
  2. Iedereen heeft een significant risico om dood te gaan aan het virus.
  3. Niemand heeft immunologische bescherming, want dit virus is compleet nieuw.
  4. Mensen met asymptomatische mensen zijn de grootste reden van verspreiding van het virus.
  5. Lockdown—sluiten van scholen en bedrijven, mensen thuishouden, medische zorg buiten Covid stoppen en niet reizen – zal het virus stoppen en elimineren.
  6. Maskers zal iedereen beschermen en de verspreiden van het virus stoppen.
  7. Het virus is in de natuur ontstaan en zeggen dat het uit een lab komt is een complottheorie.
  8. Leraren lopen een extra hoog risico.
  9. Covid vaccinaties stoppen de verspreiding van het virus.
  10. Immuniteit kan alleen van een vaccin komen, niet via natuurlijke weg.

Hij besluit dat hij niet zo naïef is om een directe verontschuldiging te krijgen van zijn werkgever, Stanford University, of de regering, of publieke gezondheidsinstanties en de media. Om ons ervan te verzekeren dat het nooit meer gebeurt, moeten regeringsleiders en accademici met invloed verantwoordelijk gehouden worden. Scott blijft zelf sceptisch over een overheidsonderzoek of overheidscommissie niet gepolitiseerd kan zijn. Wat de intentie ook is, elk onderzoek dat door de overheid wordt geleid zal in ieder geval worden gezien als politiek gemotiveerd en de conclusies zullen door velen niet worden onderschreven. Deze onderzoeken moeten echter toch gedaan worden, om onze kinderen te laten zien dat de waarheid telt. Hij haalt tot slot de les van G.K. Chesterton’s aan dat “Right is right, even if nobody does it. Wrong is wrong, even if everybody is wrong about it.

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.