Serie: Naïeve protesten die uitvoering van agenda 2030 een handje helpen

Serie: Naïeve protesten die uitvoering van agenda 2030 een handje helpen

Al zijn de bedoelingen nog zo goed, de resultaten van jouw handelen kunnen zomaar naadloos aansluiten op agenda 2030, wanneer kritisch denken niet verder gaat dan wat jou door diezelfde agenda wordt voorgeschoteld. Hieronder volgt een overzicht van naïeve acties die het narratief ondersteunen en versterken.

Zonde van de melk

In een tijd van torenhoge voedselprijzen en tekorten, besluit de veganistische activistische groep “Animal Rebellion” (voortkomend uit Extinction Rebellion) in winkels in het Verenigd Koninkrijk melk over zowel de vloer als de kaas te gieten. Het is duidelijk te zien dat niemand in de winkel hen tegenhoudt. Nog minder eten en drinken, is immers nog beter – aldus agenda 2030. Ook predikt deze agenda het vegan dieet. Er zijn echter steeds meer onderzoeken die aantonen dat veganisten een groot tekort aan essentiële voedingsstoffen hebben, waaronder vitamine b12, zink, ijzer en selenium -hetgeen hen indirect een trouwere klant van big pharma kan maken.

Transportblokkades ‘in the name of’ klimaatverandering

In een tijd waarin thuiswerken wordt gestimuleerd, het MKB moeite heeft diens voorraden te vullen, benzineprijzen de pan uit stijgen en autobezit wordt ontmoedigd, besluit deze ‘actiegroep’ ook nog eens belangrijke wegen midden in de stad te blokkeren. Deze tweet laat echter zien, dat wanneer onze zogenaamde ‘dienaren’ niet ingrijpen, het volk dit gelukkig zelf zal doen.

Naast dat protesten die voortvloeien uit de angst voor klimaatverandering bovengenoemde zaken ondersteunen, wordt hiermee de klimaatagenda ook volledig onderstreept. Klimaatverandering is momenteel een van de grootste pilaren waar agenda 2030 op steunt, nu corona geen fundament meer is. Deze agenda zal dan ook voor andere doeleinden worden ingezet en heeft een multifunctioneel karakter. Wil je zorgen dat mensen minderen met vlees, energieverbruik, autorijden, vliegen of ervoor kiezen om minder/geen kinderen te nemen én dat je deze zaken ook nog eens ‘legitiem’ kan controleren? Dan is klimaatverandering dé tool.

Knip je haar af voor Iran

“Ik ben zo blij dat vrouwen in het Westen hun haar afknippen, nu is mijn leven meteen een stuk vrijer!” – is vast niet wat de gemiddelde vrouw in Iran nu denkt. Dit doet sterk denken aan het ‘klappen voor de zorg’, zonder dat deze waardering daadwerkelijk in echte waarde wordt uitgedrukt. De salarissen zijn immers nog steeds even laag. Daarnaast wordt hiermee de suggestie gewekt dat wij Westerse vrouwen -en Westerse mensen in het algemeen, het ‘zo slecht niet hebben’. Er wordt een zekere discrepantie gecreëerd tussen enerzijds de ‘onderdrukking’ in Iran, en anderzijds de ‘vrijheid’ in Nederland. Hierdoor worden de groeiende beperking op onze levens, -denk energieprijzen, verdwijnende vrijheid van meningsuiting, beperkte voeding(keuzes), ondemocratische wetgeving, quota, gebrek aan medische vrijheid, technocratische controle en meer, volledig gebagatelliseerd. En dit alles, zonder juist de parallel te trekken of een waarschuwingsschot te lossen. Want gaan wij hier op een andere manier niet ook naartoe, als we hier niet al in zitten?

Geef je bescherming weg

Geen wapens, geen geweld, denkt protesterend anti-gun Amerika. Hallelujah, vrede op aarde. Een klein detail dat ze hier lijken te vergeten, is dat een zekere groep die zich al teveel macht toe-eigent, wel degelijk wapens in diens bezit zal houden. Als je dus anti-gun bent, protesteer dan ook tegen het wapenbezit van die groep, zou je denken. Ironisch is dan ook dat Joe Biden, die zich uitspreekt tegen wapenbezit van de doorsnee Amerikaan, uitgerekend gedurende deze speech wordt beschermd door bewapende bodyguards.

JP Sears legt hier op komische wijze de vinger op de zere anti-gun-plek.

 

Lesje ‘hoe zaai ik verdeeldheid’ als afleiding van het echte kwaad met pride

Als je wil dat mensen met elkaar op de vuist gaan, in plaats van een eenheid vormen waarmee de groeiende, onzichtbare macht omver geworpen kan worden, organiseer dan een massaal pro-trans/queer/alfabet-protest. Want hoe durf jij nog een normaal heteronormatief gezin te starten, in een ‘overbevolkte wereld’, en daarmee de rechten van 1% van de bevolking te ontkennen? Veel mensen zijn dan ook niet anti-queer, maar willen gewoon niet constant in een parade van regenbogen terechtkomen of bij elke zin stilstaan bij welke pro-nouns ze gebruiken. Of erger, dat hun kinderen het gevoel hebben niet ‘normaal te zijn’, wanneer ze niet bi, homo, lesbisch of non-binair zijn, of van geslacht willen veranderen. Wanneer mensen hier dag-in-dag-uit mee geconfronteerd worden en al te snel transfoob worden genoemd, begint pas de irritatie en wordt dit verward met non-acceptatie.

 

Extraatje: deze spreekt voor zich

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.