SGP strijdt voor vrijheid en gelijke behandeling in coronadebat

SGP strijdt voor vrijheid en gelijke behandeling in coronadebat

“De ongevaccineerden zijn de zondebok.” Het zijn de woorden van SGP-leider Kees van der Staaij. De Staatkundig-Gereformeerde Partij werpt zich op als voorstander van de keuzevrijheid waar het op vaccinatie aankomt en waarschuwt voor polarisatie in de samenleving.

De SGP staat niet bekend als relpartij. Geen moties voor de bühne, geen bewust provocerende uitspraken of stokende social media content. De verontwaardigde toon van Tweede Kamerlid Van der Staaij ten aanzien van vaccinatiedwang en polarisatie moet dan ook serieus genomen worden, vinden vele mensen.

Boos

‘Zelden Kees van der Staaij zo boos gezien,’ schrijft de Zaanse politicus Maikel Kat op Twitter. Hij plaatst zijn commentaar bij een video van een gesprek tussen de politicus en een journalist.

Eerstgenoemde zegt: “De ongevaccineerden zijn de zondebok. dat vind ik een hele gevaarlijke en bedenkelijke  ontwikkeling.” De journalist vraag naar het waarom. Dan reageert de normaal gesproken kalme Van Der Staaij geprikkeld: “Moet ik nou uitleggen waarom het een gevaarlijke ontwikkeling is om zondebokken te maken? We gaan een grens over.”

Zijn jonge partijgenoot (21 jaar) Tom de Nooijer laat ook zijn stem horen in de media. Het gemeenteraadslid van Oldebroek zegt bij BNR Radio: “Mensen worden als asociaal en onverantwoordelijk neergezet als zij andere keuzes maken terwijl er heel veel andere manieren zijn om rekening met elkaar te houden. Die worden helemaal vergeten met de fixatie op vaccinatie. Dat zorgt voor gigantische polarisatie.”

Hij stelt ook de hypocrisie van de mensen aan de orde die hem fel bekritiseren omdat hij zich niet heeft gevaccineerd: “Wat er nu over mij heen komt, baart me zorgen. Mijn christelijke identiteit wordt er ook bijgehaald. En als ik dan kijk wie die dingen over mij zeggen, dan zijn het mensen van GroenLinks, D66 en Bij1 en dergelijke. Dat soort partijen heeft het altijd over inclusie, verbinding en samenleven. Ironischer kan het helaas niet.”

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.