So it begins (again):  Witte Huis onthult jaarlijkse Covid-boosters

So it begins (again): Witte Huis onthult jaarlijkse Covid-boosters

Het Witte Huis heeft plannen onthuld voor nieuwe boosters van het ‘coronavirusvaccin’ die elk najaar zouden moeten worden genomen. De gezondheidsfunctionarissen zeggen dat een jaarlijkse injectie ‘de beste bescherming zou kunnen bieden tegen de nieuwste virale varianten’.

Het Witte Huis luidde afgelopen dinsdag een ‘nieuwe fase’ van haar pandemie-bestrijding in en zei dat het een vaccininitiatief lanceert ‘met een nieuwe aanpak’, eraan toevoegend dat ‘de meeste Amerikanen’ ‘één keer per jaar één Covid-19-injectie nodig zullen hebben.”

“Het is eenvoudig en gemakkelijk te begrijpen: als je al bent gevaccineerd en 12 jaar en ouder bent, krijg je dit najaar de nieuwe Covid-19-injectie”, vervolgde het Witte Huis. “Deze injectie die eenmaal per jaar wordt genomen, kan uw risico op het krijgen van Covid-19 en het besmetten van anderen verkleinen, en uw risico op ‘ernstige Covid-19’ drastisch verminderen.”

De verklaring merkte verder op dat deze nieuwe manier van immuniseren “de sterkste bescherming” biedt tegen de Covid-19 Omicron-stam, en zei tevens dat de jaarlijks terugkerende prik de onderzoekers in staat zal stellen om in de toekomst “onze vaccins jaarlijks bij te werken om de dominante variant aan te pakken”.

‘Het vaccin’, waarvan de naam niet door het Witte Huis is verstrekt, zal vanaf deze week op tienduizenden locaties beschikbaar zijn. Ambtenaren vergeleken de nieuwe prik met jaarlijkse griepprikken die elk jaar door veel Amerikanen worden ontvangen, en adviseerden dat ze deze ‘ergens tussen Labor Day en Halloween’ zouden moeten krijgen.

Tijdens een eerdere persconferentie op dezelfde dinsdag bespraken hoge gezondheidsfunctionarissen de mogelijkheid voor jaarlijkse boosters, waarbij vertrekkend adviseur Anthony Fauci zei dat het land waarschijnlijk “op weg is naar een vaccinatiefrequentie die vergelijkbaar is met die van het jaarlijkse griepvaccin, met jaarlijkse, bijgewerkte Covid-19-prikken die overeenkomen met de momenteel circulerende stammen voor het grootste deel van de bevolking.

Op dezelfde briefing voorspelde het hoofd van de Centers for Disease Control and Prevention (CDC), Rochelle Walensky, dat de nieuwe injectie – en een doseringsschema “vergelijkbaar met een jaarlijkse dekking van een griepvaccin” – tot 9.000 doden, 100.000 ziekenhuisopnames en “miljarden dollars op directe medische kosten” zou kunnen voorkomen.

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.