Speelt de mens nog een rol in futuristische wereld van 6G?

Speelt de mens nog een rol in futuristische wereld van 6G?

Terwijl er rond het 5G-netwerk nog veel onrust heerst, bijvoorbeeld rond straling https://stralingsbewust.info/, presenteert Samsung al plannen voor 6G. De computerkracht zal zoveel groter zijn dan die van het huidige netwerk, dat de rol van de mens in de hoogtechnologische wereld  totaal verander.

Velen zullen nog maar een wazig idee hebben van AR, VR en Mixed Reality en Samsung spreekt al van XR, een combinatie van die toepassingen, informeert de website Want. Het nieuwste mobiele netwerk zal 50 keer sneller zijn dan de vijfde generatie en “maakt het mogelijk mensen, apparaten, systemen en zelfs hele plaatsen virtueel te te reproduceren,” meldt Technocracy.news.

Klinkt goed, want de techniek staat voor niets en gemak dient de mens, zou je kunnen zeggen. Echter, de grootste gebruiker van 6G is de machine zelf. “Er zullen 500 miljard (!) aangesloten apparaten zijn in 2030, 59 keer zoveel als de geraamde wereldbevolking voor dat jaar.”

De opmars van technologie wordt vaak voorgesteld als een natuurkracht. Een die ons gunstig gezind is nog wel. Toch is het ook wel eens goed stil te staan bij wat het betekent voor hoe we onszelf als mensen zien en wat we in ons leven nastreven. Om het eventueel bij te sturen, of een eigen weg te kiezen. De vraag te stellen of we wel willen leven in een Brave New World waarin 500 miljard intelligente apparaten constant met elkaar in verbinding staan.

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.