Spelen met statistiek: zo worden griepdoden coronaslachtoffers

Spelen met statistiek: zo worden griepdoden coronaslachtoffers

Hebben ambtenaren gerommeld met data? Zijn mensen die door de griep het laatste duwtje naar gene zijde hebben gekregen op de coronaberg terecht gekomen? Robert Malone en Meryll Nass gingen er samen met Robert F. Kennedy Jr. en twee andere wetenschappers over in gesprek.

In de RFK Jr. The Defender Podcast mocht Jonathan Jay Couey zijn theorie over slordige data-analyses uitleggen. Volgens de bioloog en adviseur slaagde de World Health Organization (WHO) er in 2020 in om aanzienlijke aantallen griepdoden op een hoop te gooien met mensen die aan/met corona gestorven zijn. Met alle gevolgen van dien.

Wat is er gebeurd volgens de oprichter van D.R.A.S.T.I.C Research? Vier wetenschappers van naam en faam reageren op zijn hypothese, als ware het een wetenschappelijke peer review in podcastvorm. Die wetenschappelijke geloofwaardigheid in combinatie met de open gespreksvorm maakt het geheel de moeite waard, want Couey is natuurlijk niet de eerste die met deze theorie komt.

De podcast in audioformaat is hier te vinden. Voor de beeldopname en het begeleidende artikel klik hier.

Disappearing Flu Data: RFK, Jr. Brings Together 5 Experts to Discuss Changes in How Health Officials Calculate All-Cause Mortality

 

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.