‘Stop de seksualisering van kinderen!’ – UFC-vechtster Holly Holm doet emotionele oproep na winst

‘Stop de seksualisering van kinderen!’ – UFC-vechtster Holly Holm doet emotionele oproep na winst

Holm sprak deze woorden uit na het verslaan van Yana Santos. ‘Ik heb nu een platform, dus ik moet het zeggen. Ik vind het echt triest, al die seksualisering van onze kinderen op dit moment. We moeten ze beschermen, wat het ook gebeurt. Laten we onze kinderen beschermen!’.

Het was de eerste overwinning van Holm sinds 2020 en ze nam dit moment om iets te uiten waarvan ze zei dat het haar ‘op het hart’ lag.

Tijdens de persconferentie na het gevecht legde Holm uit nader uit wat ze bedoelde tijdens haar toespraak die inmiddels viraal is gegaan.

“Weet je, er zijn veel dingen, ik wil nooit.., -ik ben niet eens een echt politiek persoon,” zei Hol. “Ik hou er niet van om dat soort dingen op mijn sociale media te plaatsen… maar er is ook gewoon ‘goed’ en ‘fout’. Ik heb het gevoel dat iedereen op dat punt aan dezelfde kant zou moeten staan.Ik heb het gevoel dat iedereen zijn kinderen zou moeten willen beschermen.”

“Er is veel kinderhandel. Ik bedoel, dat is het extreme deel. Er zijn veel niveaus. Je ziet dat het bijna meer geaccepteerd wordt en dat vind ik heel triest. Ik vind dat we allemaal moeten doen wat we kunnen. Veel mensen weten niet wat ze moeten doen. Maar als ik er tenminste een stem over kan hebben, dan is dat iets waarover ik me kan uitspreken. En dat is om iedereen bij elkaar te krijgen om kinderen te beschermen.

“Het beïnvloedt mensen ook in hun leven op de lange termijn. Ik heb vrienden die volwassen zijn en die een grote schaduw met zich meedragen, een soort donkere ruimte in hen, – deze mensen werden geseksualiseerd toen ze jong waren. Ik heb het gevoel dit bijna gewoon geaccepteerd begint te worden.”

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.