Nieuwe Superman is helemaal woke en uit de kast

Nieuwe Superman is helemaal woke en uit de kast

De nieuwe Superman, Jonathan Kent, de zoon van het bekende powerduo Clark Kent en Lois Lane, zal in de nieuwe serie ‘Superman: Son of Kal-El’ een romantische relatie krijgen met een mannelijke vriend, kondigde DC Comics afgelopen maandag aan.

Hiermee zou Jonathan Kent laten zien dat hij een ander soort ‘Superman’ is dan zijn beroemde vader. In de serie, die afgelopen juli van start is gegaan, heeft ‘Jon’ dit al bewezen door het protesteren tegen het deporteren van vluchtelingen in Metropolis, het bestrijden van bosbranden die door klimaatverandering veroorzaakt zouden zijn en het dwarsbomen van een ‘school shooting’.

“Het idee van het vervangen van Clark Kent met een andere heterofiele witte redder voelde als een gemiste kans”, aldus Tom Taylor, de schrijver van de serie. Hij zei in een interview dat een ‘nieuwe Superman nieuw soort gevechten moest hebben -echte wereldproblemen- waar hij als een van de meest machtige mensen in de wereld tegenop kon staan’.

Het uit de kast komen van Superman, een van de meest archetypische superhelden, is niet een geheel nieuw fenomeen binnen de alsmaar ver-woke-ende wereld van Comics. ‘Diversiteitsproblematiek’ lijkt steeds meer een quotum te zijn dat in acht wordt genomen bij het (her)schrijven van de verhalen. Zo heeft ook Batman’s sidekick, Robin, recentelijk erkend romantische gevoelens te hebben voor een mannelijke vriend. Ook bevat een nieuwe Aquaman-serie een zwarte homoseksuele man die naar waarschijnlijkheid de titelheld van dit verhaal zal worden.

Ondanks de ethisch-verantwoorde intenties, lijkt de gemiddelde comic-fan niet blij te zijn met de aanpassingen.

Wat vind jij van de nieuwe Superman? Laat het ons weten in de comments.

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.