Tekstbericht Liz Truss aan Amerikaanse collega vlak na aanval Nordstream wijst op voorkennis: ‘It’s done’

Tekstbericht Liz Truss aan Amerikaanse collega vlak na aanval Nordstream wijst op voorkennis: ‘It’s done’

Liz Truss wist al dat de Nordstream pijpleiding zou worden aangevallen. Althans, dat is af te leiden uit een tekstbericht dat ze een minuut na de aanval gestuurd zou hebben naar Antony Blinken, de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken. Het is verdacht dat de voormalige Britse premier zo snel contact opnam met de Amerikaanse politicus. Nog voordat het nieuws goed en wel de wereld overging schreef ze: ‘It’s done

Dit bericht gaat over hacks, cloudbestanden, telefoontechnologie, geheime diensten en techbeveiliging (en het gebrek daaraan). Een terrein waar maar weinigen de weg weten, een gebied omgeven door rookgordijnen en bewaakt door spindoctors. Dat gezegd hebbende, is de volgende informatie van belang: Liz Truss’ telefoon is gehackt. Dat gebeurde al toen ze nog minister van Buitenlandse Zaken was. Ze schreef als premier een bericht aan Blinken vlak na de aanval op Nordstream van eind september.

Afspraak

Niemand wist nog ergens van, maar zij had haar telefoon al gereed om haar overzeese collega op de hoogte te stellen. ‘It’s done.’ Wat er dan done is, daar wordt niet over geschreven. Er wordt duidelijk wel gerefereerd aan iets waar beiden eerder al vanaf wisten. Een afspraak of, voor het gemak, een complot. Men kan, als dit waar is, spreken van onderschept contact dat afspraken en intriges blootlegt. Zoals eerder gebeurde in 2014. Een inmiddels beroemd telefoongesprek tussen Victoria  “Fuck the EU” Nuland en Geoffrey Pyatt gaf destijds een kijkje achter de schermen inzake de toedracht van politieke onrust in  Oekraïne.

Britten spreken anno 2022 van een afgang. Want waarom gebruikte Truss nog steeds een gewone  iPhone voor privégebruik, laat staan voor politieke aangelegenheden? Zo zouden de Russen onder meer informatie verkregen hebben over wapenleveranties aan Oekraïne. Het gaat niet om een hack, zegt ‘Kim Dotcom’. Deze ‘vrijheidsstrijder van het internet’ beweert dat niet haar telefoon was gehackt, maar haar iCloud-database wel.

Ongeloof

Overigens was haar telefoon eerder wel gehackt, maar dat was voordat ze het hoogste politieke ambt ging bekleden. Kim dotcom spreekt zijn ongeloof uit op Twitter: ‘Het grappige is dat overheidsfunctionarissen met recht op topbeveiliging nog steeds de voorkeur geven aan het gebruik van iPhones boven hun door de NSA (National Security Agency, red.) uitgegeven gecodeerde shit-telefoons.’

Er is genoeg over deze kwestie te vinden op internet. Hier een aantal links om mee te beginnen:

https://www.asiamarkets.com/did-liz-truss-text-antony-blinken-after-nord-stream/

https://www.independent.co.uk/news/uk/politics/liz-truss-phone-hacked-russia-putin-b2213560.html

https://www.independent.co.uk/news/uk/politics/liz-truss-phone-hack-russia-b2213758.html

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.