Tennisster trekt zich terug na gezondheidsproblemen door coronabooster

Tennisster trekt zich terug na gezondheidsproblemen door coronabooster

Tennisser Gaël Monfils, Kwartfinalist van de Australian Open, zegt dat hij volgende week niet in staat zal zijn om te spelen bij de Davis Cup. Reden hiervoor is dat hij ‘gezondheidscomplicaties’ heeft ervaren nadat hij zijn Covid-19-boosterdosis ontving. Monfils is momenteel gerangschikt als ’s werelds 25e beste mannenspeler.

Via sociale media deelde hij een korte verklaring waarin hij zijn recente slechte gezondheid toelichtte. De Franse Davis Cup is het vierde evenement waar hij zich uit heeft teruggetrokken, nadat hij ook evenementen in Rotterdam, Doha en Dubai afzegde.

“Hallo allemaal, ik wilde jullie wat nieuws geven na mijn recente afwezigheid in toernooien”, schreef Monfils op sociale media.

“Ik had een gezondheidsprobleem (waarschijnlijk na mijn derde dosis vaccin).

Op advies van mijn arts besloot ik tijd te nemen om te rusten.

Helaas kan ik volgende week de Davis Cup niet spelen.

Ik hoop terug te kunnen keren naar de Verenigde Staten.”

Eind januari nam hij voor het laatst deel aan de Montpellier Open in zijn geboorteland Frankrijk, waar hij een schokkende 6-1, 6-2 nederlaag leed door toedoen van buitenstaander Mikael Ymer.

Monfils had vorige maand voldaan aan de vaccinatieplicht die hem toegang gaf tot Australië voor het eerste Grand Slam-evenement van het jaar. Het is nog onduidelijk wanneer hij zijn derde injectie van het vaccin ontving.

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.