Tijn Touber: “Wij hebben corona gecreëerd om wakker te worden”

Tijn Touber: “Wij hebben corona gecreëerd om wakker te worden”

Tijn Touber is te gast bij de Trueman Show. In de podcast van Jorn Luka vertelt de meditatieleraar en oud-bandlid van Loïs Lane over zijn boeken en zijn inzichten op het gebied van bewustzijnsontwikkeling. “Als je alleen maar kijkt naar wat er op dit moment gebeurt kun je best wel depressief worden en daarom is het belangrijk om het in een groter perspectief te zien.”

In de uitzending komen meerdere onderwerpen voorbij zoals spiritualiteit, het ontstaan van de mensheid en de rol van het kwaad. In het kader van polarisatie en vrijheidsbeperkingen komt het fenomeen van conflict voorbij. Dat wordt door Touber niet alleen benaderd als een strijd van tegenstrijdige belangen maar ook als een mogelijkheid om een hoger bewustzijn te bereiken. “Er is altijd conflict. Niet alleen op het 3D niveau van de aarde maar ook op hogere dimensies. Er is echter een moment geweest waar de ‘star beings’ bij elkaar zijn gaan zitten en hebben gezocht naar manieren om daaraan te ontsnappen.”

Een ‘star being’ heeft kunnen ontkomen aan de ketens van het aardse bestaan. Hoewel Touber al jaren werkt in, en op zoek is naar ‘hogere frequenties’ heeft hij oog voor de dagelijkse beslommeringen: “Natuurlijk gaat het goed met mij,” zeggen mensen. “Druk, druk, druk!… Ja natuurlijk ben je druk, want het enige dat je aan het doen bent is proberen weg te blijven van de pijn die eigenlijk heel veel aandacht vraagt. Maar op een gegeven moment lukt dat niet meer. Voor heel mensen is dat het punt van de burn-out.”

Touber ziet veel kwaad in de wereld maar is hoopvol op weg naar een toekomst waarin de ogen van de mensen zijn opengegaan: “De wereld om ons heen is een reflectie van onszelf. We hebben corona gecreëerd omdat we wakker willen worden.”

De coronaperiode is te benaderen met een economische invalshoek of met een medische. Een sociologische analyse is ook mogelijk, net als een focus op macht of de psychologische kant van het verhaal. Sommigen combineren ze allemaal. Anderen zoomen verder uit en zetten de huidige tijd in een ‘hoger’ spiritueel perspectief. Zij willen weten wat de ontwikkelingen van de laatste jaren betekenen voor het zielenheil van de mens en de ontwikkeling van het bewustzijn. Tijn Touber hoort bij die laatste categorie. Samen met uiteenlopende mensen zoals dominee Paul Visser en schrijver Marcel Messing onderzoeken ze de ontwikkelingen vanuit een breder (en ‘hoger’) perspectief.

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.