Tim Robbins (Shawshank Redemption) zegt dat COVID een “nieuwe religie” is geworden

Tim Robbins (Shawshank Redemption) zegt dat COVID een “nieuwe religie” is geworden

Volgens acteur Tim Robbins hebben mensen die weigeren de pandemische maatregelen los te laten een geloofssysteem gevormd dat alle indicaties heeft van een “nieuwe religie”.

De opmerkingen werden gemaakt door Robbins in het tweede deel van zijn interview met acteur sociaal commentator Russell Brand.

Brand vroeg Robbins naar de opkomst van censuur als reactie op de pandemie, maatregelen waarbij ‘vaderlijk gezag werd verleend aan een staat die ons altijd veiligheid biedt, aan een bedrijfssector die ons altijd gemak biedt, terwijl de menselijke ervaring tegelijkertijd wordt gebanaliseerd. ons omzetten in data.”

“Dit is een nieuwe religie”, antwoordde de Shawshank Redemption-ster. “Het is precies zoals een religie, het is dogmatisch, het is absoluut – als je er niet in gelooft, ben je veroordeeld tot de hel, misschien is dit een nieuwe religie,” voegde hij eraan toe.

Brand was het ermee eens dat pandemische verhalen werden “voorgesteld als politiek, maar het gedraagt ​​​​zich als een religie”. “Het lijkt erop, het lijkt op zijn minst enkele van die aspecten te hebben”, zei Robbins.

Tijdens het eerste deel van Robbins ‘interview met Brand legde de acteur ook uit hoe hij ooit een fervent pleitbezorger was voor pandemische maatregelen, maar later van gedachten veranderde nadat hij had gezien hoe mensen die sceptisch stonden tegenover het narratief werden behandeld.

“We zijn in primitieve, boze, wraakzuchtige mensen veranderd”, zei hij. “En ik denk niet dat dat iets is dat duurzaam is voor de aarde, dat we beginnen met het demoniseren van mensen die het niet eens zijn met ons specifieke gezondheidsbeleid en ze in monsters noemen, ze als paria’s afdoen, zeggen dat ze geen ziekenhuis bed waard zijn.”

“En die reacties verergerden al snel in ‘je zou verdomme dood moeten gaan’ omdat je niet mee hebt gedaan,” voegde hij eraan toe. “Dat is ongelooflijk gevaarlijk.”

Zoals we in de onderstaande video kunnen zien, roepen veel van dezelfde mensen die het ook spectaculair fout hadden, ondanks dat er nu bijna drie jaar is verstreken sinds het begin van de pandemie, opnieuw op tot het opleggen van meer beperkingen. Precies zoals een lid van een sekte zou doen.

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.