Toevallig! ‘Experts’ voerden in 2021 simulatie van apenpokken-pandemie uit

Toevallig! ‘Experts’ voerden in 2021 simulatie van apenpokken-pandemie uit

In maart 2021 werkte NTI samen met de veiligheidsconferentie van München om, net als ’toevallig’ voorafgaand aan Covid19 met een coronavirus werd gedaan, nog een simulatie uit te voeren die een wereldwijde pandemie zou betreffen. Deze keer op het menu in de 2021-casus: een apenpokken-virus wordt veroorzaakt door een terroristische aanval met behulp van een ziekteverwekker die in een laboratorium is ontwikkeld.

Lees hier het rapport van de ’toevallige’ simulatie op de site van NTI, toen er nog geen enkel spoor van de mon(k)eypox te bekennen was.

Het rapport kent de titel: ‘Strengthening Global Systems to Prevent and Respond to High-Consequence Biological Threats’ en in de introductie staat het volgende:

“In maart 2021 werkte NTI samen met de Munich Security Conference om een ​​table-top-oefening uit te voeren over het verminderen van biologische bedreigingen met grote gevolgen. De oefening onderzocht hiaten in nationale en internationale architecturen voor bioveiligheid en pandemie, waarbij mogelijkheden werden onderzocht om de preventie- en reactiecapaciteiten voor biologische gebeurtenissen met grote gevolgen te verbeteren. Onder de deelnemers waren 19 senior leiders en experts uit heel Afrika, Amerika, Azië en Europa met tientallen jaren gecombineerde ervaring in de volksgezondheid, de biotechnologie-industrie, internationale veiligheid en filantropie.”

In de samenvatting wordt direct duidelijk dat het om de ‘zeer toevallige’ apenpokken gaat:

“Het fictieve oefeningsscenario, ontwikkeld in overleg met technische en beleidsexperts, schetste een dodelijke, wereldwijde pandemie waarbij een ongebruikelijke stam van het apenpokkenvirus betrokken was, die voor het eerst opdook in het fictieve land Brinia en zich wereldwijd verspreidde over 18 maanden. Uiteindelijk bleek uit het oefenscenario dat de eerste uitbraak werd veroorzaakt door een terroristische aanslag waarbij gebruik werd gemaakt van een ziekteverwekker die is ontwikkeld in een laboratorium met onvoldoende bioveiligheids- en biobeveiligingsvoorzieningen en zwak toezicht. Tegen het einde van de oefening resulteerde de fictieve pandemie in meer dan drie miljard gevallen en 270 miljoen doden wereldwijd.”

Hebben we deze film niet al gezien? De kracht van herhaling en ‘predictive programming’ lijkt een middel zonder grenzen te zijn.

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.