Topgeneraal geeft vaccinatieverplichting de schuld van rekruteringsproblemen in de VS

Topgeneraal geeft vaccinatieverplichting de schuld van rekruteringsproblemen in de VS

De hoogste generaal van het Amerikaanse Korps Mariniers heeft betoogd dat “misvattingen” over Covid-19-vaccins bijdraagt ​​aan het tekort aan mankracht van het leger, omdat veel potentiële rekruten aarzelen om gedwongen te worden de prikken te nemen.

“Je praat tegen me in de kantine en een van mijn eerste vragen is: ‘Moet ik dat vaccin nemen?’ En dan zeg jij: ‘ja dat moet’ ‘Oké, ik spreek je later’. Zo snel gaat het”, zei commandant van het Korps Mariniers, generaal David Berger. Hij voegde eraan toe dat het vaccinmandaat van het Pentagon een “grote factor” is bij het afschrikken van de rekrutering van nieuwe troepen in zuidelijke staten, waar er “nog steeds mythen en misvattingen” bestaan ​​over de inentingen.

Tijdens een toespraak op het Reagan National Defense Forum op zaterdag in Simi Valley, Californië, zei Berger dat er veel meningen zijn gevormd tijdens de gepolitiseerde uitrol van de Covid-19-vaccins. “Mensen nemen beslissingen, en ze hebben nog steeds dezelfde overtuigingen. Dat maakt het moeilijk om met die mensen te werken en hen te overtuigen.”

Alle takken van het Amerikaanse leger worstelen om hun rekruteringsquota te halen. Het Amerikaanse leger miste bijvoorbeeld zijn rekruteringsdoelstelling voor het fiscale jaar 2022 met ongeveer 25%, of 15.000 soldaten, terwijl het de aanwervingsbonussen verhoogde tot maar liefst $ 50.000. Het leger is zo ver gegaan dat het de gewichtslimieten voor het opnieuw werven van troepen heeft afgeschaft als ze fysieke fitheidstests kunnen doorstaan. Volgens een studie van het Pentagon komen meer dan drie op de vier jonge Amerikanen niet in aanmerking voor het leger vanwege diskwalificerende factoren, met name zwaarlijvigheid.

Niet wantrouwen, maar verplichting de boosdoener

De Amerikaanse vertegenwoordiger Michael Waltz, een republikein uit Florida en lid van het House Armed Services Committee, zei dat het Pentagon op het punt staat bijna 20.000 troepen te ontslaan omdat ze vaccinaties tegen Covid-19 hebben geweigerd.

“Dit militaire mandaat moet stoppen”, zei Waltz maandag tegen Fox News. “Het vaccin stopt de verspreiding niet. Het Pentagon staat op een bevel als een bevel, maar weet je wat, soms moet je je bevelen opnieuw evalueren. We zitten in een rekruteringscrisis waar we jaren over zullen doen om eruit te komen.”

Waltz voegde eraan toe dat, tenzij de regering van president Joe Biden toegeeft aan de verplichte vaccinaties, de Republikeinen de regel zullen torpederen wanneer ze in januari de controle over het Huis overnemen. “Ze kunnen het op de gemakkelijke manier doen, of we gaan het op de moeilijke manier doen, maar de lijdensweg komt eraan voor degenen die er onterecht zijn uitgegooid.”

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.