Treedt Baudet met Coronabedrog in voetsporen Pim Fortuyn?

Treedt Baudet met Coronabedrog in voetsporen Pim Fortuyn?

‘Ogenschijnlijk worden de coronaregels nu ‘afgeschaald’ maar vergis je niet: de plannen voor een Great Reset gaan gewoon door.’ Met die woorden promoot het Forum voor Democratie het laatste boek van Thierry Baudet: Het Coronabedrog. Hierin vertelt de partijleider van FVD ‘hoe de Great Reset wordt uitgerold via een kletsverhaal over volksgezondheid.’ Hij is niet de eerste politicus die een boek schrijft maar wel de eerste die zich kritisch uitspreekt over onder andere de ‘Deep State’, het World Economic Forum, de Wereld Gezondheids Organisatie en de Global Development Goals.

En daarmee is meteen ook een antwoord gegeven op de vraag ‘Waarom promoot Café Weltschmerz een boek van Thierry Baudet en dat van andere politici niet? Zijn jullie een verkapt FVD-kanaal?’ Nee, dat is Café Weltschmerz niet (ook al heeft een ‘Wij van WC-Eend’ video zoals deze natuurlijk niet geholpen aan de beeldvorming), maar een politicus die zo zijn nek durft uit te steken en bereid is daarmee als ‘gekkie’, ‘wappie’ of zelfs ‘staatsgevaarlijk’ weggezet te worden, verdient de aandacht. Bovendien is het een behoorlijk systeemkritisch boek, iets dat goed aansluit bij Café Weltschmerz. Daar komt bij dat iedereen welkom is in het café, maar veel politici liever niet meer langskomen. Iets met framing, ‘cancel culture’ en ‘guilty by association.’ Tot slot: het staat iedereen vrij Baudet-kritische boeken als ‘‘Mijn meningen zijn feiten‘ of ‘De partij dat ben ik‘ te lezen. Is dat alvast gezegd. Terug naar het boek.

Mythes

In Het Coronabedrog ‘ontrafelt Thierry Baudet stuk voor stuk de mythes die Nederland – en de wereld – al twee jaar in een wurggreep houden,’ volgens de website van uitgever Amsterdam Books. ‘Hoe gingen we van een vrije, open samenleving naar een land van lockdowns, steeds verdergaande controlemechanismes, QR-codes en vaccinatiedwang? Wat verklaart de synchroniciteit waarmee dit alles vrijwel overal op aarde op dezelfde manier wordt uitgerold? Baudet gaat uitgebreid in op de geheime plannen van het World Economic Forum en andere globalistische elites om een Great Reset af te dwingen via de kunstmatig gecreëerde angstpaniek over een verkoudheidsvirus. Ook onthult hij het nooit eerder vertelde verhaal wat er achter de schermen gebeurde binnen zijn eigen partij, vanaf het moment van de ‘uitbraak’ van het virus tot aan de gefaalde couppoging van de mensen die wilden meegaan in het coronabedrog.’

Baudet praat op verschillende plekken over zijn boek en brengt het onder de aandacht. Hieronder een video waarin hij met mediapersoonlijkheid Robert Jensen in gesprek gaat over zijn boek.

Politici en hun boeken

Met dank aan Elsevier Weekblad hieronder een klein overzicht van politici en de boeken die ze, al dan niet met een ghostwriter, schreven. De titels verkopen over het algemeen niet goed, het  is een nichemarkt volgens boekverkopers, met ‘Pieter Omtzigt en Thierry Baudet als uitzonderingen.’

Regenten, kartels en demonisering

De lijst is met gemak aan te vullen, zoals met de boeken ‘De mythe van het economisme‘ van Jesse Klaver, ‘Opstaan in het Lloyd Hotel‘ van Lodewijk Asscher of ‘Kies voor vrijheid‘ van Geert Wilders. ‘De puinhopen van acht jaar paars’ van Pim Fortuyn uit 2002 is een begrip geworden en ongetwijfeld een van de meest gelezen en invloedrijke boeken geschreven door een Nederlands politicus. In dat boek rekende de markante persoonlijkheid af met ‘de regentencultuur’ die volgens hem in Nederland heerste.

In zekere zin ligt het idee van ‘het kartel’ dat de politicus van FVD wil doorbreken, daar in het verlengde van. De bijna twintig jaar geleden vermoorde politicus werd (niet alleen naar eigen zeggen) gedemoniseerd en uitgesloten -er werd al gesproken van een cordon sanitaire. Ook Baudet maakt zich op zijn zachtst gezegd niet populair bij zijn politieke collega’s. In Het Coronabedrog kaart hij niet alleen misstanden aan in de Nederlandse politiek maar wijst hij ook op volgens hem grove schandalen op wereldschaal. Met zijn boek zal Baudet zich samen met FVD verder isoleren ten opzichte van politici van andere partijen en een groot deel van de Nederlandse bevolking. Voor zover mogelijk, want na de stellingname ten aanzien van het coronabeleid in de voorbije twee jaar en zijn visie op de oorlog in Rusland, was hij voor velen al persona non grata. Voor anderen is hij een held die thema’s aansnijdt waar andere politici van wegblijven en dit werk zal de bewondering alleen maar doen toenemen. Maar de lezer hoeft niet in het ene of het andere kamp te zitten om dit boek te waarderen: die beoordeelt het gewoon op zijn merites en probeert te achterhalen waar Baudet wel en niet een punt heeft, om zo meer grip te krijgen op de wereld om hem heen.

Het Coronabedrog – Pieter Stuurman en Thierry Baudet

 

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.