Trump aangevallen door ex-supporters: “Hij staat niet aan onze, maar Big Pharma’s kant”

Trump aangevallen door ex-supporters: “Hij staat niet aan onze, maar Big Pharma’s kant”

Sinds Donald Trump zijn goedkeuring uitsprak met betrekking tot de Covid-vaccins, keren zijn meest fervente aanhangers zich tegen hem en vallen zij hem publiekelijk aan.

Tijdens een optreden op een Bill O’Reilly ‘History Tour’-evenement in Dallas, beweerde de voormalige president op succesvolle wijze de ontwikkeling van Covid-vaccins te hebben versneld, door middel van Operatie Warp Speed. Dit programma bracht de goedkeuringstijd van de vaccins terug naar de gebruikelijke zes of 7 jaar en leverde miljarden dollars aan overheidsfinanciering op.

“We hebben iets historisch gedaan”, pochte Trump voor de menigte. “We hebben een vaccin gemaakt.” Toen hij later toegaf dat hij niet slechts twee keer was ingeënt, maar ook nog een booster had genomen, werd hij uitgejouwd door enkele van zijn voormalige supporters.

Terwijl Trump probeerde het gejoel te bagatelliseren en dit afdeed als slechts een “heel klein aantal”, meldde O’Reilly dat de voormalige president hem na het evenement belde en troost nodig had.

“Ik zei: ‘Dit is goed voor je, het is goed dat mensen een andere kant van je zien, een niet-politieke kant’, zei de voormalige Fox News-presentator. “‘Je vertelde de waarheid, je gelooft in de vaccinaties, en je zou waardering hiervoor moeten opeisen”.

Vervolgens gaf Trump een softbalinterview aan Candace Owens, dat hij gebruikte om zijn steun voor vaccins nogmaals uit te spreken. Dit leek een poging om zijn supporters alsnog te overtuigen om met hem mee te gaan in deze kwestie en hem te prijzen voor zijn ‘succesvolle vaccinatiecampagne’.

“Het vaccin is een van de grootste prestaties van de mensheid… Ik heb een vaccin bedacht – drie vaccins – die allemaal heel erg goed zijn. De vaccins werken”, smeekte hij bijna. “Degenen die erg ziek worden en in het ziekenhuis belanden, zijn degenen die hun vaccin niet nemen. Als je het vaccin neemt, ben je beschermd. Kijk, de resultaten van het vaccin zijn erg goed, en als je na inenting Covid krijgt, is verloopt het slechts mild. Mensen gaan niet dood als ze het vaccin nemen.”

“Ik ben een grote fan van het vaccin. Ik ga dat niet opgeven. Het is een geweldige prestatie… Miljoenen en miljoenen levens die ik heb gered.”

Zijn herhaalde pleidooi voor het vaccin was ‘veel te veel’ voor een van zijn oude en meest fervente supporters, de controversiële ‘rechtse’ radiopresentator Alex Jones. Jones, die herhaaldelijk beweerde dat de vaccins mensen ‘doden’, werd zo woedend over de interviews van Trump dat hij een “noodwaarschuwing op eerste kerstdag” plaatste waarin stond dat Trump ofwel “volledig onwetend” is of “een van de meest kwaadaardige mannen is die ooit heeft geleefd” .”

Aaneensluitend op deze uitzending produceerde Jones nog een show waarin hij zei: “Dit is het einde van de beschaving … Je aanbidt letterlijk Fauci, Trump. Verdorie, we vechten tegen Bill Gates en Fauci en Biden en de New World Order en Psaki en de Davos-groep en nu hebben we Trump in hun team! Ik ben klaar met Trump. Hij heeft zichzelf hiermee volledig vernietigd. Trump had de redder kunnen zijn, maar naar mijn mening moeten we gewoon verder zonder hem.”

Candace Owens was iets minder ‘hard’ en zei dat Trump oud is, onwetend over vaccins is en zich niet goed heeft ingelezen.

Jones interviewde vervolgens een andere Trump-supporter, vriend en Mar-a-Lago-genodigde Wayne Allyn Root, die opriep tot een “interventie” omdat Trump leed aan “totale waanvoorstellingen”. Root zei dat hij Trump zou aanraden om snel een ommezwaai te maken om zich tegen de maatregelen en verplichtingen te keren en zijn positieve claims over de vaccins te laten vallen. Hierop antwoordde Jones: “Ik nodig hem uit en geef hem de ruimte om te zeggen:” Hé, we waren bang. We wisten het niet. We hebben het erdoorheen geramd…’

Root, die beweert een campagnespecialist te zijn, waarschuwde dat, als Trump dit volhoudt, hij “politieke zelfmoord zou plegen, want als je de kant van de Democraten kiest over belangrijke kwesties die je Republikeinse achterban boos maken, verlies je deze steun, maar je wint geen enkele stem van een Democraat.

Omdat Trump niet inging op de uitnodiging en niet gebruik maakte van de kans om toe te geven dat hij ‘fout zit’, liet Jones tijdens zijn opeenvolgende show weten dat hij ‘de hoop opgeeft’ en nu aannam dat “Trump niet weet wat er aan de hand is”. Hij voegde hieraan toe: “Hij weet niet wat hij doet, en hij is omringd door slechte adviseurs.’

Jones barstte vervolgens los over hoe “incompetent” Trump is en dreigde uiteindelijk al het vuil dat hij kent over de “zielige” ex-president te verspreiden als hij zijn positie niet zou veranderen.

Tot nu toe waren veel Trump-aanhangers bereid zijn rol in de snellere ontwikkeling van de vaccins te negeren. “We hebben lange tijd excuses voor hem gemaakt”, zegt Steinberg. Een van haar andere klachten is dat Trump zijn basis heeft verraden door de mensen die in januari naar het Capitool gingen om hem te steunen, niet te steunen.

In nog een andere uitzending die Jones aan Trump en zijn vaccinatiecampagne wijdde, nodigde Jones Alison Steinberg, (voorheen een grote MAGA-cheerleader) uit, die op 6 januari tijdens de bestorming in het Capitool was. Steinberg was woedend en zei: “F**k Donald Trump”, eraan toevoegend: “wat hij doet is slecht.”

“Ik ben altijd zo’n enorme supporter van Trump geweest en ik wilde hem echt het voordeel van de twijfel geven… maar nu steunt hij continu Big Pharma en hij smeekt voortdurend om de aandacht en lof van zijn supporters. Hij wil worden geprezen voor iets waarvan we weten dat het slecht is. Meer mensen moeten wakker worden en inzien dat hij eigenlijk niet meer aan onze kant staat. Hoe zit het met al die politieke gevangenen van 6 januari? Wat doet hij daarmee? We kwamen daar om hem te steunen en hij wil ons niet eens helpen. Er rotten mensen weg in de gevangenis, en daar heeft hij geen commentaar op.”

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.