Trump roept het Congres op om te onderzoeken hoe de ‘Deep State’ Amerikanen censureerde

Trump roept het Congres op om te onderzoeken hoe de ‘Deep State’ Amerikanen censureerde

De voormalige Amerikaanse president Donald Trump roept leiders in het Congres op om te onderzoeken hoe de FBI en andere overheidsinstanties samenspanden met Big Tech-bedrijven om de vrijheid van meningsuiting van Amerikanen te onderdrukken.

“Het nieuwe congres moet onmiddellijk hoorzittingen houden om de rol van de FBI en andere federale agentschappen bij het censureren van rechtmatige spraak te onderzoeken”, zei Trump in een woensdag gepubliceerde videoboodschap.

“Congresleiders moeten onmiddellijk dagvaardingen uitvaardigen ter bevordering van dit doel.”

Bovendien riep Trump op tot “een afkoelingsperiode van zeven jaar voordat een werknemer van deze machtige bureaus een baan bij een groot platform mag aannemen”.

Het bericht kwam slechts een dag nadat het Huis van Afgevaardigden langs partijlijnen had gestemd voor de oprichting van de Select Subcommissie voor de bewapening van de federale regering, een poging die vergelijkingen treft met de beroemde kerkelijke commissie die in de jaren zeventig onderzoek deed naar de CIA.

Het panel zal onderzoeken in hoeverre Amerikaanse overheidsinstanties hebben gewerkt aan “het verzamelen, opslaan, analyseren, gebruiken of verspreiden van informatie over burgers van de Verenigde Staten, inclusief ongrondwettelijke, illegale of onethische activiteiten tegen burgers van de Verenigde Staten.”

In de oproep tot actie van Trump werd regelmatig verwezen naar de Twitter Files, een doorlopende reeks rapporten over samenzwering tussen de socialemediagigant en de Amerikaanse regering.

Uit documenten die in de loop van het gigantische onderzoek zijn gepubliceerd, blijkt dat de FBI Twitter miljoenen dollars heeft betaald om de accounts op te schorten van gebruikers die ervan werden beschuldigd het beleid van het platform te hebben geschonden, in samenwerking met nationale veiligheidsfunctionarissen op hoge posities geplaatst – bij Twitter en, zeer waarschijnlijk, andere bedrijven – om hun “censuurregime te bevorderen” en “een verkiezing te stelen”, merkte Trump op in zijn toespraak.

“De nu beroemde ‘Twitter Files’ hebben onomstotelijk bewezen dat de corrupte functionarissen van de FBI een massale censuur-, surveillance- en propagandacampagne tegen het Amerikaanse volk en, eerlijk gezegd, tegen mij hebben gecoördineerd”, zei de voormalige president.

“De Twitter-bestanden bewijzen dat we dringend mijn plan nodig hebben om het illegale censuurregime te ontmantelen – een regime zoals niemand dat ooit heeft gezien in de geschiedenis van ons land, of de meeste andere landen trouwens”, vervolgde hij. “De onthullingen benadrukken ook waarom mijn voorstel om een ​​einde te maken aan de draaideur tussen de deep state en de tech-tirannen, zo belangrijk is.”

“En er is inderdaad een deep state”, merkte Trump op. “Ik was geen believer, maar iedereen is nu een believer.”

“In het meest recente en beruchte voorbeeld wilde de FBI voorkomen dat de waarheid werd verteld over de criminaliteit van de familie Biden.”

“Ze wilden niet dat er slechte informatie over de familie Biden naar buiten kwam”, vervolgde Trump. ‘De oplossing was er. De verkiezingen waren vervalst. Maar de censuur van de ‘Laptop from Hell’ is nog maar het begin van het verhaal over de bewapening van de overheid tegen de vrijheid van meningsuiting.”

Woensdag verzocht James Comer (R-KY), de nieuwe voorzitter van de machtige toezichtscommissie, het Amerikaanse ministerie van Financiën formeel om het orgaan informatie te verstrekken over de zakelijke transacties van de familie Biden.

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.