Tucker Carlson gaat los op Zelensky: ‘Is een witwasser van het geld dat hij eist en wil geen vrede’

Tucker Carlson gaat los op Zelensky: ‘Is een witwasser van het geld dat hij eist en wil geen vrede’

De Oekraïense president Vladimir Zelensky is een “corrupte strongman” die geld “eist” van de Amerikaanse belastingbetaler, zei Fox News-presentator Tucker Carlson afgelopen donderdag. Carlson is een prominente criticus van Zelensky, die hij eerder beschuldigd heeft van het meeslepen van de VS in een ‘derde wereldoorlog’.

Washington heeft dit jaar in totaal 68 miljard dollar aan militaire en economische hulp aan Oekraïne toegewezen en het Witte Huis vroeg het Congres vorige week om nog eens 37 miljard dollar goed te keuren voordat de Republikeinen in januari 2023 de controle over het Huis van Afgevaardigden weer overnemen.

Deze gecombineerde uitgaven zijn “het dubbele van wat we elk jaar in Afghanistan hebben uitgegeven”, riep Carlson donderdag uit, eraan toevoegend dat Zelensky “het Amerikaanse Congres niet alleen om geld vraagt, hij eist het.”

“Wie is die gast?” vroeg hij. ‘Hij is een corrupte Oekraïense strongman. Waar haalt hij die houding vandaan?”

Carlsons gast, voormalig US Special Operations-piloot L. Todd Wood, legde uit dat hoewel Zelensky’s politieke carrière werd gefinancierd door miljardair Igor Kolomoysky, hij sindsdien beslag heeft gelegd op de activa van zijn voormalige beschermheer en ‘nu een grotere en belangrijkere en machtigere en rijkere weldoener heeft, namelijk de Biden-administratie.”

Onder verwijzing naar recente rapporten en de vermeende ervaring van zijn contacten in Oekraïne sinds 2014, beweerde Wood dat “slechts 30% van de voorraden en militaire hulp” die naar het land gaat “daadwerkelijk komt waar het naartoe moet gaan”.

“Dit is het varsity-team van witwassers in Oekraïne”, verklaarde hij, bewerend dat Zelensky en zijn functionarissen “geen vrede willen”. In plaats daarvan, zo betoogde hij, “willen ze dat de geldtrein doorgaat”, ten voordele van zichzelf en de Amerikaanse defensie-aannemers die de strijdkrachten van Kiev bevoorraden.

Carlson is ook al lange tijd een criticus van de Amerikaanse steun aan Zelensky, met het argument dat Oekraïne niet democratisch is en dat ingrijpen in het conflict met Rusland niet in het belang van de Amerikaanse nationale veiligheid is. Eerder deze maand beschuldigde hij Zelensky ervan “met opzet te liegen om ons in een oorlog te krijgen”, nadat de Oekraïense president probeerde een raketexplosie in Polen de schuld te geven van een Russisch projectiel, terwijl een van Kiev’s eigen raketten verantwoordelijk was.

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.