Update “Sims”-videogame bevat tieners met borstbinders en littekens van borstverwijdering

Update “Sims”-videogame bevat tieners met borstbinders en littekens van borstverwijdering

Een nieuwe update van de populaire videogame ‘Sims’, waarin de speler gemeenschappen van gesimuleerde personages ontwerpt en bestuurt, bevat nu transgenderpersonages met borst-binders en littekens van operatieve verwijdering van hun borsten.

De update is onlangs aangekondigd door EA Games:

Het spel, dat gericht is op kinderen vanaf 12 jaar, stelt spelers ook in staat om hun sims ‘packing’ en ’tucking’-ondergoed aan te doen, kledingstukken die het uiterlijk van mannelijke geslachtsdelen geven of verbergen.

Rebel News-redacteur Ian Miles Cheong merkt op:

‘De personagemaker ‘Create a Sim’ heeft nu een subcategorie ‘Top Surgery Scar’, die kan worden toegevoegd aan mannelijke Sims-personages van tieners of ouder. Verder zijn borstbinders te vinden onder de subcategorie “Tanks” in de sectie “Tops”, terwijl “instopondergoed” te vinden is onder “Bottoms” in de subcategorie “ondergoed”.’

In een verklaring noemde de producent van “The Sims 4”, John Faciane, de update “een stap in de richting van een meer inclusieve ervaring voor Simmers.”

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.