Verbijsterde kijkers: Tv-show biedt het betalen van energierekeningen als prijs aan

Verbijsterde kijkers: Tv-show biedt het betalen van energierekeningen als prijs aan

Een Britse ontbijt-show heeft het betalen van energierekeningen voor vier maanden toegevoegd aan de lijst met prijzen van een inbelspel, waarop veel kijkers onthutst reageerden.

De wijzigingen in het ‘Spin to Win’-spel op ITV’s ‘This Morning’, waarin de gastheer aan een wiel draait om een ​​geldprijs te kiezen voor de speler die aan de telefoon belt, zijn maandag ingevoerd.

“Deze week hebben we onze gebruikelijke geldprijzen, maar je kunt ook wat extra geld winnen om tot het einde van het jaar je energierekening te bekostigen. Dat zijn vier maanden aan energierekeningen die volledig zijn gedekt,” zei de presentator van de show, Phillip Schofield, tijdens een live-uitzending.

Zijn collega Holly Willoughby reageerde op de aankondiging door te zeggen: “Wauw, dat is nu echt belangrijk.”

Een kijker, die belde vanuit Noord-Londen, had het geluk deze nieuwe prijs te winnen. Het was ‘fantastisch’ en ‘een verademing’ dat zijn energierekening tot januari werd betaald, omdat zijn vooruitbetalingsmeter een ‘absolute strop’ was, zei hij.

Nu de groothandelsprijzen voor gas met nog eens 30% stegen, na het besluit van Gazprom om de Nord Stream 1-pijpleiding voor onbepaalde tijd af te sluiten, waren sommige reacties positief, waarbij mensen blij waren voor de winnaar en beweerden dat de show mensen echt hielp.

Maar die mening werd niet universeel gedeeld, velen beweerden dat wanneer het betalen van energierekeningen een prijs werd in een tv-programma, dit een teken was dat het leven in het Verenigd Koninkrijk nu echt een ‘dystopische’ wending heeft gekregen.

De energiecrisis omzetten in entertainment was “meer dan somber”, schreef een kijker, terwijl een ander suggereerde dat er ook voedselbonnen en schooluniformen aan het de lijst moesten worden toegevoegd.

De economische problemen ‘veroorzaakt’ door de Covid-19-pandemie in Europa zijn verder verergerd door westerse sancties die aan Moskou zijn opgelegd vanwege het conflict in Oekraïne en de daaropvolgende daling van de Russische aardgasleveringen aan de EU. Ondanks dat het VK niet direct afhankelijk is van Rusland voor energie, heeft het nog steeds last van de stijgende prijzen op de wereldmarkt.

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.