Verbijstering over vaccinatiereclame in de bioscoop

Verbijstering over vaccinatiereclame in de bioscoop

Mensen die naar de bioscoop willen, moeten hun coronapas laten zien. Het is dan ook opmerkelijk dat de overheid een reclamevideo voor vaccinatie heeft gemaakt voor in de bioscoop. Tweede Kamerlid Tunahan Kuzu uit zijn ongeloof: ‘Is er dan echt niemand bij het ministerie van Volksgezondheid die dan zegt: Maar Hugo…’

De overheid heeft een campagne opgezet om meer jongeren te bereiken. Volgens GeenStijl is die overigens vooral gericht op jongeren met een niet-Westerse achtergrond. Onder meer een ‘rapvideo’ met GGD-arts Ashis Brahma moet de doelgroep overhalen zich te laten vaccineren. Hij heeft ook de hoofdrol in een korte actiefilm die is gemaakt om de jongeren te bereiken.

Is het wel strategisch om zo’n filmpje in de bioscoop te laten zien? Kuzu denkt van niet: ‘Is er dan echt niemand bij het ministerie van Volksgezondheid die dan zegt: maar Hugo… ongevaccineerde jongeren komen de bios toch niet in? En laten jongeren zich wel testen om naar de bios te gaan?’

De vaccinatiegraad in Nederland ligt op ongeveer 85 procent. Dat vindt De Jonge niet genoeg. Herhaaldelijk heeft hij gezegd dat de coronapas ertoe moet leiden dat meer mensen zich laten vaccineren. Meer participatie door vaccinatiedrang. Tegenstanders zeggen: ‘noem het beestje bij z’n naam: het gaat om vaccinatiedwang. Zogenaamde ‘prikbusjes’ en influencers worden ook ingezet zodat meer mensen zich laten vaccineren.

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.