Verplichtte vaccinatie zorgt voor schijnveiligheid – Richard De Leth bij Jinek

Verplichtte vaccinatie zorgt voor schijnveiligheid – Richard De Leth bij Jinek

‘Gevaccineerden kunnen nog steeds besmet worden en zijn even besmettelijk als ongevaccineerden. Een verplichting zorgt voor schijnveiligheid.’ Dat zegt specialist gezondheidsmanagement Richard de Leth maandag 6 september bij Jinek.
De Leth en jurist en filosoof Raisa Blommestijn gingen in gesprek  met arts-microbioloog Jean-Luc Murk en kinderarts Karoly Illy over de Corona-crisis, het inenten van kinderen en de druk richting Corona-toegangsbewijzen.

De Leth en Blommestein liepen beiden mee tijdens het protest op de Dam tegen de Corona-maatregelen en het vaccinatiepaspoort op 5 september. Jinek vraagt hen allereerst of zij zich distantiëren van het kwetsende symbool (Jodenster) dat sommige demonstranten droegen. Blommenstein vindt het jammer dat hierop wordt ingezoomd, omdat het haar gaat om de legitieme reden van zorg van een grote groep mensen in Nederland. De Leth benadrukt dat het hem juist gaat om het opzoeken van de verbinding. Op de vraag wat voor hem de belangrijkste reden is om mee te lopen antwoordt hij: ‘Als vader zijnde wil ik niet dat mijn kind een immunologisch schild is en als zorgprofessional zie ik dat we ons al 1,5 jaar richten op veiligheid van buitenaf en dat er te weinig aandacht is voor weerbaarheid van binnenuit, voor preventie.’

Illy reageert door te benoemen dat het goed is met elkaar hierover in gesprek te gaan. Hij zegt dat het gaat om een veilig vaccin en het volgens hem verstandig is om zoveel mogelijk mensen te vaccineren.
Murk wil graag nog even benoemen hoe smakeloos hij de gele sterren vindt. Hij zegt dat er geen sprake discriminatie: ‘Mensen hoeven er niet voor te kiezen om zich te laten vaccineren. Ze kunnen er ook voor kiezen om zich te laten testen. Soms moet je in een crisis-situatie gewoon praktische maatregelen nemen om ergens uit te komen. Als je alles los zou laten, dan gaan onze ziekenhuizen weer overstromen.’  zegt hij. Massale vaccinatie is volgens hem de oplossing om te zorgen dat mensen weer gewoon naar restaurants en theaters kunnen gaan en om ervoor te zorgen dat de achterstanden van behandelingen in ziekenhuizen kunnen worden weggewerkt.

Murk maakt de vergelijking met het halen van een rijbewijs: ‘Als je in de auto stapt, dan moet je een rijbewijs hebben. Mensen die zonder vaccinatie willen deelnemen aan het openbare leven zijn als mensen die zonder rijbewijs achter het stuur stappen: de kans op ongelukken is vele malen groter. Zo zie ik het met de QR-code ook, dit gaat ook om veiligheid. Mensen die bang en/of kwetsbaar zijn, wil je een veilig gevoel geven.’

De Leth benadrukt nogmaals het belang van een gezonde leefstijl en een algehele bevordering van de gezondheid. ‘Het Corona-virus bleek veel milder dan we vreesden’ zegt hij. ‘Het heeft vooral te maken met metabole ongezondheid; we zijn in Nederland zwakker, zieker en dikker dan ooit. Ook blijkt nu dat mensen die gevaccineerd zijn nog steeds besmet kunnen worden en even besmettelijk zijn als ongevaccineerden. Wanneer je dus met een QR-code (vaccinatie of negatieve test) in een restaurant komt, kan het zijn dat alsnog het virus rondwaart. Nu hoeft dat niet eens nadelig te zijn aangezien natuurlijke immuniteit betere bescherming biedt dan het vaccin, waarvan de effectiviteit terugloopt. Het is geen duurzame oplossing.’ zegt De Leth.

Illy antwoordt dat het vaccin wel degelijk beschermt tegen ernstig ziekteverloop en dus de zorgbelasting verkleint.
Er wordt genoemd dat het ene scenario het andere niet hoeft uit te sluiten en er gewed kan worden op 2 paarden: Vaccineren en aandacht voor een gezonde leefstijl.

De Leth uit zijn zorgen over de veiligheid van de vaccins en vindt het onverantwoord om kinderen te vaccineren. De leus ‘ je doet het voor een ander’ gaat niet op, omdat je het virus als gevaccineerde alsnog kan doorgeven. ‘Laat het corona-virus lekker onder kinderen woekeren en hen natuurlijke immuniteit opbouwen. Kinderen zelf worden zelf nauwelijks ziek.’

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Richard de Leth (@richarddeleth)

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.