Verspreking Bayer-topman? “mRNA vaccin is gentherapie”

Verspreking Bayer-topman? “mRNA vaccin is gentherapie”

“Als we twee jaar geleden aan mensen hadden gevraagd of ze gen- of celtherapie in hun lichaam zouden laten injecteren, zou 95 procent hebben geweigerd.” Aldus Stefan Oelrich, hoofd van de farmaceutische afdeling van Bayer. Een opmerkelijke uitspraak van de topman van de megamultinational, want de voorbije twee jaar werd het woord ‘gentherapie’ door ‘vaccin’ontwikkelaars gemeden als de pest.

Toch sprak Oelrich onlangs van gentherapie op de World Health Summit.* Wie de ontwikkeling van de nieuwste coronavaccins/gentherapie op de voet gevolgd heeft, weet dat er vanaf het begin bijna uitsluitend gesproken werd van ‘vaccins’. Dat het technisch gezien eerder om gentherapie gaat, was iets dat ontwikkelaars en verkopers ervan liever niet communiceerden met de buitenwereld. Pr-afdelingen werden geïnstrueerd: een vaccin’ klinkt vertrouwder, minder experimenteel en daarmee betrouwbaarder.

Degenen die daarentegen wel spraken van gentherapie wanneer ze het hadden over bijvoorbeeld de injecties van Pfizer-BioNTech en Moderna, werden al snel een wappie of complotdenker genoemd.

Protocol

Is Oelrich een wappie? Hij bekleedt een van de hoogste posities binnen Bayer. Was hij zich als nieuwe speler op de coronavaccinmarkt – ‘Hoewel we nog niet eerder vaccins hebben geproduceerd, hebben we flinke expertise in huis op het gebied van biotechproducten,’ is te lezen op de website van Bayer- nog niet bewust van het protocol? Was het een flinke slip of the tongue  ?

“De pandemie heeft de ogen van de mensen geopend voor innovatie op een manier die niet eerder mogelijk was,” stelde Oelrich vast op de bijeenkomst. Het bedrijf dat eerder aspirine maar ook heroïne en mosterdgas op de markt bracht, ziet kansen om zijn productie uit te breiden. Het is de vraag hoe ze hun nieuwe product in de toekomst zullen aanprijzen.

*Oud nieuws? Dit kanaal had het nog niet eerder opgepikt, maar het blijft de moeite van het vermelden waard, zeker gezien het feit dat ze zich nu ook op de (lucratieve) ‘vaccin’markt begeven.

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.