Verzwakt immuunsysteem is onze grootste bedreiging

Verzwakt immuunsysteem is onze grootste bedreiging

‘Niet een virus, maar een verzwakt immuunsysteem is de grootste bedreiging voor de volksgezondheid.’ Dat zegt immunoloog Carla Peeters in een artikel in HP de tijd. Zij pleit in dit artikel voor een andere aanpak van de gezondheids-crisis dan het huidige beleid. Een beleid dat eruit bestaat om zoveel mogelijk mensen in te enten. ‘De vaccins zijn niet zonder risico en ook de maatregelen zorgen voor de nodige problemen’, zegt zij.

Peeters legt uit dat uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat natuurlijke infectie een betere bescherming biedt tegen Covid-19 dan de vaccins.
‘De huidige aanpak kan er zelfs voor zorgen dat het natuurlijk immuunsysteem wordt ondermijnd.’

Dat massale vaccinatie op zijn zachtst gezegd niet zaligmakend is, blijkt onder andere uit cijfers uit Israël. ‘Ook mensen die dubbel gevaccineerd zijn, kunnen positief getest worden, een hoge virale lading dragen, het virus overdragen en zelfs in het ziekenhuis belanden. De Israëlische dokter Kobi Havi geeft aan dat 85 tot 90% van de ernstig zieke mensen in het ziekenhuis volledig gevaccineerd zijn’ zegt Peeters.
‘Bij een aanzienlijk deel van de ouderen, mensen met reuma of MS of mensen die een orgaantransplantatie hebben ondergaan, is gebleken dat zij na vaccinatie geen antistoffen konden opwekken.’ vervolgt zij.

Het lijkt erop dat zowel vaccinatie als maatregelen juist averechts kunnen werken als het gaat om bevordering van de volksgezondheid:
‘Naarmate de druk door lockdowns, maatregelen en grootschalige vaccinaties toenemen, wordt de kans groter dat zich mutaties voordoen die het virus juist voor de kwetsbare groepen gevaarlijker kan maken’ aldus Peeters.

Peeters zegt dat vaccinatieverplichtingen met een experimenteel vaccin en bijbehorende paspoorten niet zorgen voor een sterk immuunsysteem dat nodig is om ook in de toekomst virussen de baas te blijven. ‘Bovendien ontstaat door een focus op vaccinatiedwang een niet wetenschappelijk te verantwoorden tweespalt in de maatschappij.’

Ten slotte adviseert zij de overheid om in ieder geval alle kwetsbare mensen te voorzien van voldoende vitamine D, dat tekorten voorkomt en zorgt voor een betere bescherming tegen virussen. ‘Het is altijd beter om via meerdere wegen een doel te bereiken’ besluit Peeters.

 

 

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.