14 februari 1989, de fatwa van Khomeini op Salman Rushdie; Theodor Holman en Paul Cliteur

Een onvoorbereid gesprek over 14 februari 1989 en de fatwa op Salman Rushdie. Dit naar aanleiding van zijn boek, ‘De Duivelsverzen’. Een fatwa is een juridisch oordeel van een islamitisch geestelijke dat overigens niet bindend is en dus niet opgevolgd hoeft te worden. In het geval van Rushdie betrof het een doodvonnis. 14 februari 1989 was het begin van de Islamitische terreur op Westerse personen en instellingen.
📌Help Café Weltschmerz met een donatie of adopteer een aflevering: tnv Coöperatie Weltschmerz NL23 TRIO 0390 4379 13. Https://www.cafeweltschmerz.nl/doneer
(Heel soms gebeurd het dat iemand zich wel op de juiste tijd meld bij onze studio, maar zich vergist in de datum. Dit overkwam Theodor Holman. Terwijl hij de verwachting had met Esther van Fenema een gesprek te zullen hebben bleek al snel dat hij een maand te vroeg was. Op datzelfde moment was wel Paul Cliteur aanwezig en beide heren hadden precies 3 seconden nodig om te besluiten met elkaar de studio in te gaan. De datum van deze studio opname was 14 februari en daarmee ook het onderwerp bepaald)[contact-form][contact-field label=”Naam” type=”name” required=”true” /][contact-field label=”E-mailadres” type=”email” required=”true” /][contact-field label=”Website” type=”url” /][contact-field label=”Bericht” type=”textarea” /][/contact-form]

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Comments are closed here.

Logo
Meediscussiëren? Word lid!
Alleen als lid kun je reageren op artikelen. Word lid, wees onderdeel van de discussie en geniet van vele andere voordelen!
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.