4 Miljard Euro van de argeloze burgers naar een handjevol banken; Sven Hulleman en Anton Weenink

De consument heeft per definitie een kennisachterstand ten opzichte van de banken.
Anton Weenink is jurist en sinds 1994 werkzaam voor de Vereniging Consument en Geldzaken. Deze vereniging houdt zich bezig met bankzaken, verzekeringszaken, pensioenaangelegenheden en beleggingskwesties.

Van de aandelenlease producten zijn ca 1 miljoen verkocht via de banken. Legio Lease en Bank Labouchere hebben daar als samenwerkende partners het merendeel van op de markt gezet. Bank Labouchere is een onderdeel van Aegon. De cruciale vraag is of mensen wisten dat ze met geleend geld aandelen verwierven.
In de gerechtelijke procedures is sinds een jaar of drie zelfs boven water gekomen of er überhaupt daadwerkelijk leningen zijn verstrekt waar aandelen voor werden aangekocht. Uit het boekenonderzoeken, jaarrekeningen en diverse gesprekken met voormalige medewerkers van Labouchere is komen vast te staan dat voor een deel van de aandelenlease producten, geen ingekochte aandelen tegenover staan. Anders gezegd; Bank Labouchere verkocht aandelenlease producten waarvan de ingekochte aandelen heimelijk werden vervangen door derivatenconstructies.
Help Café Weltschmerz en onze toekomst met een donatie of adopteer een aflevering www.cafeweltschmerz.nl/doneer

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Comments are closed here.

Logo
Meediscussiëren? Word lid!
Alleen als lid kun je reageren op artikelen. Word lid, wees onderdeel van de discussie en geniet van vele andere voordelen!
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.