Afrika verandert, maar wat verandert, waar?; Evelyne Groenink en Bart Luirink

Afrika is één continent bestaande uit 55 landen met verschillende geschiedenissen, culturen en uiteenlopende- economieën en bestuursmodellen. Toch zijn er veel verhalen over Afrika zonder dat we precies benoemen over welk deel we het in Afrika hebben.
Evelyn Groenink is onderzoek journalist voor de Correspondent in Afrika. Zij brengt namens ZAM verhalen over Afrika bij elkaar en maakt deze toegankelijk voor een Nederlands publiek.
Bart Luirink (1954) was onder meer werkzaam als Chef Binnenland bij het dagblad De Waarheid. Begin 1986 trad hij in dienst van de Anti Apartheids Beweging Nederland (AABN).
In 1993 verhuisde hij naar Johannesburg en was daar onder meer werkzaam als correspondent voor de VPRO radio, NPS, NOS Radio 1 Journaal en de Zuid-Oost Pers (VNU). Ook schreef hij voor Nieuwe Revu, Vrij Nederland en de Haagse Post.
Tussen 1999 en 2005 ontwikkelde hij Behind the Mask, een online magazine over homoseksualiteit in Afrika.
Vanaf 2004 is Bart Luirink hoofdredacteur van ZAM Magazine, een online platform van Afrikaanse onderzoeksjournalistiek, fotografie, kunst en opinie. Meer informatie op www.zammagazine.com. In 2008 maakte hij deel uit van de redactie de televisieserie ‘Van Dis in Afrika’, bekroond met de Nipkowschijf. Luirink was mede-initiatiefnemer van ‘Samen door Mandela’, een eerbetoon aan de overleden Zuid-Afrikaanse vrijheidsstrijder en staatsman op 15 december 2013.

We besloten bij de geboorte van Café Weltschmerz non-profit te zijn en dat willen we ook blijven. Wij willen onafhankelijk zijn van de overheidssubsidie’s en sponsoring, van politieke- en commerciële invloed, maar tegelijkertijd onze content wel voor iedereen beschikbaar houden. Om dat te kunnen blijven doen, vragen wij jullie hulp met een regelmatig klein of een eenmalig substantieel bedrag. Grotere bedragen kunnen via een ANBI-regeling. Met jullie bijdrage kunnen we Café Weltschmerz in de lucht houden, om in deze bizarre tijden vol desinformatie, tegenspraak blijvend te faciliteren.
Help Café Weltschmerz met een donatie of adopteer een aflevering: NL23 TRIO 0390 4379 13.


[contact-form][contact-field label=”Naam” type=”name” required=”true” /][contact-field label=”E-mailadres” type=”email” required=”true” /][contact-field label=”Website” type=”url” /][contact-field label=”Bericht” type=”textarea” /][/contact-form]

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Comments are closed here.

Logo
Meediscussiëren? Word lid!
Alleen als lid kun je reageren op artikelen. Word lid, wees onderdeel van de discussie en geniet van vele andere voordelen!
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.