Als waarheid een kwestie van smaak wordt: Jan Marten Visser en Coen Simon

Het nieuwe boek van Coen Simon heet Pleidooi tegen enthousiasme. De enthousiaste levenshouding wint het van de ratio. Iedereen kan alles geloven want je ook bent, antivaxer, klimaatalarmist, marxist of neoliberaal, je hebt altijd genoeg volgers in je bubbel. En waar de autoriteit van de wetenschap voorbij lijkt te zijn, vult het enthousiasme het gat en zo kan Greta Thunberg het bejubelde kindgezicht worden van de klimaatbeweging.
Socrates Wisselbeker winnaar Coen Simon fileert dit feitenvrije enthousiasme in zijn laatste boek Pleidooi tegen enthousiasme. Als waarheid een kwestie van smaak wordt. In gesprek met Jan Marten Visser deelt hij zijn analyse en laat zijn alternatief zien.
Coen Simon, En toen wisten we alles. Een pleidooi voor oppervlakkingheid De Bezige Bij (2011)
Coen Simon, Pleidooi tegen Enthousiasme. Als waarheid een kwestie van smaak wordt De Bezige Bij (2020)
Bekijk deze video op YouTube:

Bekijk de video op LBRY.tv:

Luister de podcast op SoundCloud:

[contact-form][contact-field label=”Naam” type=”name” required=”true” /][contact-field label=”E-mailadres” type=”email” required=”true” /][contact-field label=”Website” type=”url” /][contact-field label=”Bericht” type=”textarea” /][/contact-form]

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Comments are closed here.

Logo
Meediscussiëren? Word lid!
Alleen als lid kun je reageren op artikelen. Word lid, wees onderdeel van de discussie en geniet van vele andere voordelen!
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.