Amerika wil teruggaan naar het ‘recht van de sterkste’: Dick Berlijn en Willem Middelkoop

Het huidige veiligheidsbeleid van Amerika is niet het belang van Europa, stelt voormalig commandant der Strijdkrachten Dick Berlijn.
‘Het blind volgen van Amerika op het gebied van veiligheid is op dit moment niet in het belang van Europa. We hebben, met goede redenen Amerika heel lang gevolgd met de missies die we met elkaar hebben gedaan. Maar er wordt op dit moment een beleid gevoerd in Amerika (o.a. Iran) waar Europa duidelijk anders over denkt. Wij willen als Europa lid blijven van het atoomverdrag, terwijl Amerika zich heeft teruggetrokken en nu dingen doet die tot grote gevaren kunnen leiden.
Amerika begint steeds meer afstand te nemen van de instituties die ons in het verleden veiligheid boden. Alle organisaties waar iedereen bij elkaar kwam om de veiligheid te bespreken vinden de Amerikanen nu niet belangrijk meer. Ze willen het vooral zelf regelen en terug gaan naar het ‘recht van de sterkste’.[contact-form][contact-field label=”Naam” type=”name” required=”true” /][contact-field label=”E-mailadres” type=”email” required=”true” /][contact-field label=”Website” type=”url” /][contact-field label=”Bericht” type=”textarea” /][/contact-form]

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.