Amsterdam schreeuwt om een andere omroep: Geerten Waling en Marcel van den Heuvel

Een stad met grofweg 6 miljard aan begroting, zonder een kritische omroep die informeert en de uitvoerende macht controleert. Een Café Weltschmerz aflevering over de ongelukkige liefde tussen een stad in ontwikkeling en haar omroep.
Amsterdam heeft zich ontwikkeld tot een groot intellectueel-, financieel-, creatief- en toeristisch centrum. De stad heeft zich internationaal op de kaart gezet en barst uit haar voegen. Het maakt, met een jaarlijkse toename van ca. 13.000 inwoners, samen met de randgemeenten, een imposante infrastructurele ontwikkelingen door. In de context van deze samenklonterende groei, schreeuwen veel dossiers om urgentie.
AT5 is de stadszender van Amsterdam die jaarlijks 2,5 miljoen Euro besteed aan programma’s bedoeld om de bevolking van Amsterdam te betrekken bij haar leefomgeving. Naast aandacht voor sport, richt het zich vooral (50%) op de straat; stedelijke ongemakkelijkheden in de openbare ruimte, als de kleine criminaliteit en verkeersongelukken.
Aan deze ongelukkige liefde tussen de stad en haar zender moet een einde komen. Maar, hoe maak je nu van een gemarginaliseerde stadszender weer een omroep die kritisch en relevant is?
Marcel van den Heuvel is oud D’66 gemeenteraadslid, professioneel mediator en docent bestuursrecht.


[contact-form][contact-field label=”Naam” type=”name” required=”true” /][contact-field label=”E-mailadres” type=”email” required=”true” /][contact-field label=”Website” type=”url” /][contact-field label=”Bericht” type=”textarea” /][/contact-form]

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.