Ancilla Tilia interviewt Arjen Kamphuis; Informatie over terrorisme onvolledig

Een gesprek door Antilla Tilia met cyberexpert Arjen kamphuis, een dag na de aanslag in Brussel. Niet alles is nog bekend over de daders en de context van de gebeurtenis. Wel blijkt de impact direct enorm. Een robuust en zeer kritisch gesprek m.b.t. de rol van de overheid (en de media) over de behandeling, preventie en informatievoorziening van en bij terroristische aanslagen.
terrorisme_940
Over Arjen:
Arjen studeerde natuurwetenschappen aan de universiteit van Utrecht en werkte voor IBM en Twynstra Gudde als IT-architect, trainer en IT-strategie adviseur. Hij is gecertificeerd IT-auditor en informatie-beveiligingsexpert (CISA, CISM). Sinds 2002 werkt Arjen zelfstandig en helpt hij managers, bestuurders en organisaties met het nadenken over de consequenties van technologische innovaties. Sinds 2002 is hij ook betrokken bij het nationale IT-beleid op het gebied van open standaarden en open source in het publieke domein. Concrete resultaten haalde hij in 2002 met de unaniem aangenomen kamermotie Vendrik en het in 2007 aangenomen nationale IT-beleid voor de publieke sector. Arjen adviseert directies van publieke instellingen, Kamerleden in diverse Europese landen, het Nederlandse kabinet en de EU over de kansen die open standaarden en open source software bieden voor de Nederlandse en Europese kenniseconomie.
Sinds 2006 is Arjen Chief Technology Officer van Gendo. In deze rol helpt hij klanten als IT-strategie adviseur en IT-architect om hun informatievoorziening te baseren op open standaarden en zoveel mogelijk onafhankelijk te maken van specifieke producten of leveranciers.
 

NVchPwB1  Rob Wijnberg in de Correspondent: Waarom het anti-terreurbeleid van Nederland een farce is

Een donatie aan CAFÉ WELTSCHMERZ is een aandeel in een betere samenleving. Ondersteun Café Weltschmerz!
NL23 TRIO 0390 4379 13

 


 
Podcast

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.