Anders kijken naar gezondheid; Harry Starren en Kete Kervezee

“Je hoeft niet te gaan liggen voor je gevallen bent!”

 

Kete Kervezee; “Spreek mensen vooral aan op hun functioneren, waar hun veerkracht ligt en geef ze daarover hun eigen regie. Je ziet dat we allemaal ouder worden, maar de groei binnen de bevolking wordt smaller waardoor we ook een arbeidsmarkt probleem krijgen en in dat verlengde een zorgleveringsprobleem. Als je niet uitkijkt moet de ene helft van Nederland, de andere helft van Nederland zorg gaan verlenen. De mens is meer dan zijn fysieke gezondheid. Er is ook sprake van veerkracht en mentale kracht.”
Kervezee is voorzitter van de Commissie Innovatie Zorgberoepen & Opleidingen. Deze commissie gaat over de vraag hoe we de zorgberoepen moet opleiden voor de toekomst. Volgens Kervezee moet de gezondheidszorg pluriformer, meer op maat en meer oog krijgen voor de mens achter de ziekte.
Zij begon haar loopbaan als docent in het hoger onderwijs en zou verscheidene functies in het onderwijsveld uitoefenen. Na een aantal hoge managementfuncties – van 2001 tot 2007 was ze inspecteur-generaal van het Onderwijs – werd Kervezee in maart 2008 benoemd tot voorzitter van de toen kersverse PO-Raad, de sectororganisatie voor het primair onderwijs in Nederland. Naast haar vele functies in het onderwijs is Kervezee toezichthouder geweest bij diverse organisaties, waaronder ggz-instelling Altrecht.
Drs. Harry Starren is schrijver en voormalig docent. Hij studeerde geschiedenis aan de Rijksuniversiteit Utrecht en politicologie/bestuurskunde aan de Universiteit van Amsterdam. Starren was gedurende 15 jaar Algemeen directeur van VNO-NCW opleidingscentrum De Baak, marktleider in management- en Leiderschapstrainingen. Sinds zijn vertrek is Starren onder andere voorzitter van de federatie van de Nederlandse creatieve industrie, bestuurslid van De Groene Zaak, lid Raad van Advies New Venture, lid Raad van Toezicht Bureau Jeugdzorg Agglomeratie Amsterdam, lid Raad van Advies Eprom Organisatie Adviseurs en heeft zitting in verschillende vakjury’s.

Doneer CAFÉ WELTSCHMERZ we hebben uw hulp echt nodig! NL23 TRIO 0390 4379 13


[contact-form][contact-field label=’Naam’ type=’name’ required=’1’/][contact-field label=’E-mailadres’ type=’email’ required=’1’/][contact-field label=’Website’ type=’url’/][contact-field label=’Reactie’ type=’textarea’ required=’1’/][/contact-form]

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Comments are closed here.

Logo
Meediscussiëren? Word lid!
Alleen als lid kun je reageren op artikelen. Word lid, wees onderdeel van de discussie en geniet van vele andere voordelen!
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.