Arno Wellens interviewt Martin Pikaart; Het pensioen van de toekomst afl.2

Martin Pikaart, is wiskundige, onafhankelijk pensioenstrateeg en medeoprichter van AVV, het Alternatief voor Vakbond. Namens het AVV heeft hij een jarenlange rechtszaak gevoerd tegen de oneerlijke verdeling van lasten en lusten in de VUT-overgangsregeling bij het ABP. Hoeveel werkt u voor uw pensioen? Eén dag per week, twee? Wie garandeert eigenlijk dat u over twintig, dertig jaar uw appeltje voor de dorst nog krijgt?
1001004011259063
Zijn boek “De pensioenmythe” beschrijft waarom het Nederlandse pensioenstelsel, alom geprezen als ‘het beste ter wereld’, ten dode is opgeschreven. Nu de babyboomgeneratie met pensioen gaat veranderen pensioenfondsen van spaarpotten in uitkeringsver – strekkers. Ondertussen doen ze of hun neus bloedt, houden glashard hun loze beloftes vol en laten hun tekorten oplopen. Pensioenfondsen veranderen zodoende in Titanics die wegzinken terwijl het orkest vrolijk doorspeelt.
Er is nog redding mogelijk, maar dan moet wel nú het roer om. Martin Pikaart beschrijft in zijn gesprek met Arno Wellens de problemen helder en aansprekend, en doet bovendien een voorstel voor een nieuw stelsel.
 


Podcast

 

Een donatie aan Café Weltschmerz is een aandeel in een andere samenleving.

Ondersteun Café Weltschmerz!
NL23 TRIO 0390 4379 13

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.