Bestuurlijke lafheid in Zaanstad; Esther van Fenema en Juliëtte Rot

Politici die wel beleid maken, geen verantwoordelijkheid nemen en bij problemen wegkijken.

Onze gesprekken zijn vertegenwoordigd in de collectie van het Instituut voor Beeld en Geluid. Ze zijn relevant en blijven geldig voor de toekomst. Help deze toekomst met een donatie: NL23 TRIO 0390 4379 13

Juliëtte Rot is gemeenteraadslid voor Democratisch Zaanstad. Zij is sinds september 2016 als enige uit het college de strijd aangegaan met een groep reljongeren.
Nu wordt zij bedreigd, bespuugd, uitgekotst en in de steek gelaten door haar politieke collega’s, omdat ze streed tegen reljongeren en daarmee de bestuurlijke lafheid van de gemeente Zaanstad blootlegde. Zij moet nu permanent beveiligd worden .
Het begon met een brandbrief van een groep bewoners aan het college waarin om hulp gevraagd werd. Deze reageerde niet. Daarop volgde een artikel in het Noord Hollands Dagblad met opnieuw roep aan het college om hulp. Er werden ramen ingegooid, muren beklad, bewoners belaagd, geïntimideerd en bedreigd. Ook toen werd door het college nog niet gereageerd.
Rot, die zelf ook buurtbewoner is heeft toen stappen gezet waardoor de problematiek nationaal groot aandacht kreeg. Haar optreden in de media heeft inmiddels grote gevolgen voor hij veiligheid.
Rot heeft een probleem zichtbaar gemaakt wat in de hele samenleving terug te vinden is; politici die wel beleid maken, geen verantwoordelijkheid nemen en bij problemen wegkijken.


[contact-form][contact-field label=’Naam’ type=’name’ required=’1’/][contact-field label=’E-mailadres’ type=’email’ required=’1’/][contact-field label=’Website’ type=’url’/][contact-field label=’Reactie’ type=’textarea’ required=’1’/][/contact-form]

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Comments are closed here.

Logo
Meediscussiëren? Word lid!
Alleen als lid kun je reageren op artikelen. Word lid, wees onderdeel van de discussie en geniet van vele andere voordelen!
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.