BMI van fotomodellen en de invloed op de volksgezondheid; Karen van Ruiten en Marvy Rieder

Het schoonheidsideaal vertolkt door de modebranche staat op kantelen. Super slanke meisjes en vrouwen zijn nog steeds wereldwijd een rolmodel. Terwijl de BMI van de meest succesvolle modellen meestal te laag is, heeft de reflectie daarvan op de volksgezondheid een te grote negatieve invloed.
In Frankrijk heeft men wet- en regelgeving gecreëerd om de BMI van modellen te reguleren. Nadat in de Tweede Kamer hierover vragen werden gesteld heeft Marcy Rieder samen met de modebranche een zelfregulerend initiatief ontwikkeld. De modewereld moet een gezondere representatie krijgen.
Marvy Rieder was tot voor kort een internationaal model en o.a. het gezicht van Guess en Armani. Ze werkte in Parijs, Londen, Milaan en New York met topfotografen als Gilles Bensimon en Ellen von Umwehrt. Sinds kort is zij presentatrice, initiatiefnemer en frontvrouw van The Model’s Health Pledge (https://www.themodelshealtpledge.nl).

📌Help Café Weltschmerz met een donatie of adopteer een aflevering: tnv Coöperatie Weltschmerz NL23 TRIO 0390 4379 13. Https://www.cafeweltschmerz.nl/doneer


[contact-form][contact-field label=”Naam” type=”name” required=”true” /][contact-field label=”E-mailadres” type=”email” required=”true” /][contact-field label=”Website” type=”url” /][contact-field label=”Bericht” type=”textarea” /][/contact-form]

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Comments are closed here.

Logo
Meediscussiëren? Word lid!
Alleen als lid kun je reageren op artikelen. Word lid, wees onderdeel van de discussie en geniet van vele andere voordelen!
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.