Boeken die u niet mag lezen – De weg terug

De weg terug: Schopenhauer voor een dolende wereld van Van Rossum geeft een commentaar op het werk van de Duitse filosoof Arthur Schopenhauer (1788-1860) in dialoogvorm. Van Rossum (1970) studeerde biologie en promoveerde in de wijsbegeerte. Hij is, net als Cliteur, een levenslange bewonderaar van de filosofie van Schopenhauer. Van Rossum’s diagnose van de wereld en de tijd waarin hij leeft zijn overigens net zo eigenzinnig als die van zijn grote voorbeeld. Zo schrijft hij: “De gehele publieke sfeer in de westerse wereld is in de ban geraakt van een geleidelijke stijging van de gemiddelde temperatuur op aarde. Doemscenario’s over het einde der tijden domineren het nieuws en een paniekerig schoolmeisje uit Zweden zet de toon voor het debat”. De bioloog in hem zegt: “Ook biologische zekerheden worden in een mum van tijd overboord gegooid. Verschillen tussen man en vrouw en hun seksuele voorkeuren blijken plotseling ‘sociale constructen’ te zijn, in het leven geroepen door de blanke man met als doel om zijn dominante positie in de samenleving in stand te houden”. Wie echter zou denken dat De weg terug een serie sweeping statements is over de obsessies van deze tijd komt bedrogen uit. Van Rossum’s boek bevat een lange dialoog over de merites van de grote Duitse filosoof en dat tegen de achtergrond van de vraag: biedt Schopenhauer een uitweg? Het antwoord is: ja.Titel: De weg terug
Subtitel: Schopenhauer voor een dolende wereld
Auteur: [..] Van Rossum
Uitgever: Uitgeverij De Blauwe Tijger
Verkrijgbaar: Van Rossum ~ De weg terug. Schopenhauer voor een dolende wereld – Uitgeverij De Blauwe Tijger
ISBN: 9789493262133
Onze beoordeling:
Aantal bladzijden: 188
Prijs: € 21,95

Deze video is geproduceerd door Café Weltschmerz. Café Weltschmerz gelooft in de kracht van het gesprek en zendt interviews uit over actuele maatschappelijke thema’s. Wij bieden een hoogwaardig alternatief voor de mainstream media. Café Weltschmerz is onafhankelijk en niet verbonden aan politieke, religieuze of commerciële partijen.

Waardeer je onze video’s? Help ons in de strijd naar een eerlijker Nederland, vrij van censuur en Steun Café Weltschmerz en word Stamgast!

Registreren

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen in je mailbox?

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte worden gebracht van onze nieuwe video’s? Klik hierboven dan op Abonneren!

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.