Bootvluchtelingen aan de Nederlandse kust op Aruba; Hans Moll en Bart Schut

“Nederland kan als buurland de effecten gaan voelen van de explosieve situatie in Venezuela”


(Migrants wade to a smuggler’s boat that will take her and others from Venezuela to the Caribbean island of Curacao, Sept. 26, 2016. Well over 150,000 people have fled the economic collapse in Venezuela in the last year alone, the most in more than a decade, scholars say, with the sea route posing special dangers.) (Meridith Kohut/The New York Times)
Onze gesprekken worden opgenomen in de collectie van het Instituut voor Beeld en Geluid. Ze zijn relevant en blijven geldig voor de toekomst. Help deze toekomst met een donatie of adopteer voor 100,00 euro een aflevering en kom met je naam in de leader: NL23 TRIO 0390 4379 13
Bart Schut is journalist en woonde lange tijd in Venezuela. Hij praat met Hans Moll over de achtergronden, de huidige situatie, de toekomstverwachtingen en de effecten voor de regio.
Venezuela ligt op 30 km van Aruba en is daarmee een buurland van ons koninkrijk. Toch wordt er in de Nederlandse media beperkt aandacht besteedt aan de explosieve ontwikkelingen die daar plaatsvinden en de gevolgen voor |Nederland. Dat is opmerkelijk want een vluchtelingenstroom vanuit Venezuela is inmiddels ook op de “Nederlandse” kust van Aruba aangekomen. De behandeling van deze bootvluchtelingen is overigens wezenlijk anders dan in Europa. De Venezolaanse vluchtelingen worden gearresteerd en teruggestuurd. Volgen Schut lijken deze ontwikkelingen in Venezuela voor de Nederlandse media een blinde vlek die tegen ons aanligt en Nederland behoorlijk de effecten kunnen gaan voelen maar waar onvoldoende aandacht voor is.

 
[contact-form][contact-field label=”Naam” type=”name” required=”true” /][contact-field label=”E-mailadres” type=”email” required=”true” /][contact-field label=”Website” type=”url” /][contact-field label=”Bericht” type=”textarea” /][/contact-form]

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Comments are closed here.

Logo
Meediscussiëren? Word lid!
Alleen als lid kun je reageren op artikelen. Word lid, wees onderdeel van de discussie en geniet van vele andere voordelen!
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.