Boris van de Ven en Daan de Wit; ‘Vet eten is gezond’

wwO6nwZg
 
Boris van de Ven in gesprek met onderzoeksjournalist Daan de Wit, auteur van het boek Weet wat je eet – Gezond eten op basis van de oudste kennis en de nieuwste wetenschap: http://weetwatjeeethetboek.nl

Daan legt uit dat oude ervaringskennis van volken die al duizenden jaren gezond leven wordt bevestigd door de nieuwste wetenschap. En dat de huidige officiële voedingsadviezen vaak zijn gebaseerd op achterhaalde en gebrekkige wetenschap.
Verder bespreken Boris en Daan een van de meest interessante hoofdstukken uit Weet wat je eet, namelijk dat over verzadigd vet. Blijkt dat we daar niet meer bang voor hoeven te zijn, maar dat het juist gezond is en energie geeft. Lees er meer over in het artikel dat Daan er over schreef: http://www.ftm.nl/column/nieuwe-wetenschap-herhaalt-de-oude-wijsheid-vet-eten-is-gezond/

Daan de Wit: ‘Je lichaam hunkert naar natuurlijke voeding, naar voldoende vitaminen, mineralen, vetten en eiwitten. Maar nu rijg je nog, vaak zonder dat je het door hebt, voor je lichaam de ene uitzondering vast aan de andere. Wat terug te zien is in de cijfers, want we worden massaal dikker en zieker. Door te weten wat je eet, ontstaat er als vanzelf een ander eetpatroon. Als je weet wat je eet, weet je wat je je lichaam aan doet door ongezond te eten, maar ook hoe je je lichaam met gezonde voeding ook echt kunt voeden. Het gevolg is dat je in de supermarkt steeds meer gaat kijken met de blik van je lichaam. Het mooie daarbij is, is dat het ook nog eens goed smaakt en dat diëten en honger lijden niet meer nodig zijn’.

Lees ook het artikel dat Daan schreef over cholesterol: http://www.ftm.nl/exclusive/cholesterol-mythe-deel-1/


Podcast

Ondersteun Café Weltschmerz en doneer!
NL23 TRIO 0390 4379 13

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.