Boris van de Ven interviewt Gabriëlle Jurriaans; ‘Beter’ opvoeden hoeft niet!’

Gabriëlle Jurriaans is schrijfster, journaliste en mede oprichtster van ouderplatform Kroost.org. Gabriëlle is de zelfbenoemde luis in de pels van de opvoedindustrie en legt uit waarom ouders niet strenger moeten zijn voor hun kinderen. Het gesprek gaat over de dynamiek van de opvoeding.
opvoeding
“We hoeven alleen maar een socialere omgeving rond kinderen op te zetten. Kinderen moeten sociaal gedrag geleerd worden”, stelt Gabriëlle. Ook zijn er aanwijzingen dat kinderen met autoritaire en strenge ouders zich buiten dat gezin niet kunnen reguleren.
In haar observatie worden kinderen in diverse vacuüms groot gebracht. Crèche, school en gezin, zonder enige samenhang of verband. Om later goed te kunnen functioneren moeten ze leren om met veel (verschillende mensen in aanraking komen. De overheid (via consultatiebureaus, scholen en opvoedcentra) dicteert de normen van opvoeding, waardoor ouders opvoed-onzeker worden.
Sinds een paar jaar is er een beweging om je eigen beslissingen te nemen rond de kinderopvoeding. Ouders gaan steeds meer de overheid negeren en kiezen hun eigen individuele pad. meer passend bij het kind en binnen hun eigen sociale context.


Podcast

Een donatie aan CAFÉ WELTSCHMERZ is een aandeel in een betere samenleving.

Ondersteun Café Weltschmerz!
NL23 TRIO 0390 4379 13

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.