Boris van de Ven interviewt Hans Laroes; De echte veranderingen komen van buiten!

Laroes
Een interview met Hans Laroes, Journalist, voormalig hoofdredacteur van het NOS Journaal en voormalig voorzitter van de Raad voor de Journalistiek over verzuiling in de journalistiek, de kloof tussen oude media kanalen en jongeren en de toekomst van Journalistiek in Nederland.
Laroes vindt de staat van de journalistiek in Nederland niet in alle gevallen slecht. Voor een deel gaat het prima, maar anderzijds de regionale journalistiek is grotendeels verdwenen, er wordt te vaak te opgefokt bericht en er wordt in de grote linie te weinig geresearcht. Nieuwsuur en RTL doen het nog wel. Het bonnetje van Teeven is een voorbeeld van goede research, door twee goede redacteuren. Verder gaat het over de politieke kleuren binnen de media.
Boris vindt de kranten en het NOS journaal bij bepaalde onderwerpen opvallend afwezig. Hans Laroes vindt het lastig om over zijn oude werkgever te praten, maar alle media hebben hun specifieke onderwerpen waar ze sterk en/of zwak in zijn. Iedere organisatie moet daarin keuzes maken, maar hij ziet wel de nijging om daarop te bezuinigen. Dat vindt hij het verkeerde antwoord op de journalistiek.
Verder gaat het over de politieke linkse kleur van het journaal en de banden van journalisten met de politiek, de kloof die ontstaat tussen jongeren met hun nieuwsbeleving die afhaken, de Timeline journalistiek waar geen ruimte is voor context, de inzet van sociale media voor de journalistiek, de politieke kleuren van de boodschap.
 
 


 
Podcast

Ondersteun Café Weltschmerz!
NL23 TRIO 0390 4379 13

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.