Waarschuwing uit 2021: Geloofwaardigheid BPOC raakt ons allen – Max von Kreyfelt, Tom Zwitser en Flavio Pasquino

Update 2023: Dit is de waarschuwing van Café Weltschmerz uit oktober 2021.

Tekst uit 2021:

BPOC 2020 heeft op haar website geklaagd over de rol van de ‘alternative media’. Dit betreft de lancering van het rapport van de 80 verklarende politie-agenten. Café Weltschmerz is één van de platforms die genoemd werd, samen met blckbx en De Blauwe Tijger.

Hoewel Cafe Weltschmerz grotendeels buiten het conflict staat, menen wij dat de rol en functie van BPOC 2020 in Nederland te belangrijk is om dit te negeren. Samen met genoemde collega’s bespreken we de ongewenste situatie.

Wat is er aan de hand? Het tweede onderzoek van de Buitenparlementaire Onderzoekscommissie 2020 (BPOC 2020) was gericht op de misdragingen van het politiekorps tijdens de corona-demonstraties. Maar liefst 80 agenten zouden daarover verklaard hebben aan het BPOC2020. Hoewel er inmiddels maanden verstreken zijn en er een gedrukt rapport ligt, ontbreekt er na maanden van toe- en afzeggingen nog steeds het gevalideerde bronmateriaal van de verhoren met de daarbij behorende notarisverklaring. Omdat het niet om interviews gaat maar om verhoren, blijft het materiaal zonder deze validatie een ongefundeerd opstel.

Wij weten dat dat BPOC 2020 door de mainstream media eerder al negatief werd bejegend. Daarover nemen wij geen enkele positie in. Het is voor de betrokken mediaplatforms op dit moment slechts van belang dat de werkwijze van BPOC2020 vanaf nu verder transparant plaatsvindt. De geloofwaardigheid van BPOC2020 raakt ons allemaal. Een oproep aan BPOC 2020 om daaraan te voldoen.

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.