Bureaucratie in de jeugdhulp; Esther van Fenema met Robert Vermeiren

“Er is een enorme toename van de bureaucratie in de hulpverlening. Veel professionals zijn het moe! Ze stoppen omdat ze door de enorme toename van bureaucratie niet meer aan de werkelijke hulpverlening toekomen. Ze zijn grote delen van de dag bezig met registraties, formulieren en contracting met de verzekeraars. Er zitten teveel partijen in de keten.”


Robert Vermeiren is hoogleraar kinder- en jeugdpsychiatrie, directeur patiëntenzorg bij Curium-LUMC en hoofd van de afdeling Onderzoek en Onderwijs. Daarnaast is hij hoogleraar forensische kinder- en jeugdpsychiatrie bij het VUMC.

Over jeugdpsychiatrie. Er is een toename van psychische klachten bij jongeren en vervolgens zorg over de kwaliteit van de integrale hulp. De overheid heeft de jeugdpsychiatrie via een transitie afgelopen 3 jaar onder gebracht bij 396 onafhankelijke gemeentes. Bij veel hulpverleners is er inmiddels grote zorg ontstaan, omdat jongeren niet meer adequaat geholpen kunnen worden bij ernstige psychiatrische klachten. De koninklijke Nederlandse Academie van Wetenschap heeft indertijd negatief geadviseerd over de transitie en toch heeft de politiek daar niet naar willen luisteren……..

Doneer CAFÉ WELTSCHMERZ we hebben uw hulp echt nodig!
NL23 TRIO 0390 4379 13


Podcast

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Comments are closed here.

Logo
Meediscussiëren? Word lid!
Alleen als lid kun je reageren op artikelen. Word lid, wees onderdeel van de discussie en geniet van vele andere voordelen!
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.