Chaos in de jeugdzorg; Joeri Tijdink en Saskia Scholten

“In verband met de privacy mogen de declaraties niet via de e-mail, maar de gevoelige informatie over de cliënten moet wel over de e-mail.”

De aandacht en zorg wat beschikbaar is voor jongeren, wordt bepaald door de morele kwaliteit van een samenleving vinden wij. Slechts 15% van de professionals binnen de jeugdzorg blijkt voldoende opgeleid en geschikt om betrouwbaar adequate hulp te verlenen. Daarom tijd om de Jeugdhulpverlening eens stevig tegen het licht te houden.
 

Saskia Scholten is de eerste gast van jeugdpsychiater Joeri Tijdink over de serie Jeugdzorg van Café Weltschmerz. De bedoeling is om in deze serie vanuit alle niveaus en invalshoeken de bestuurlijke bureaucratische onzin van de behandeling van probleemjongeren in beeld te brengen.
Scholten is initiatiefnemer oprichtster en directeur van Invivo Clinics. Dit is een jonge GGZ organisatie die betrokken is geweest bij de transitie binnen de gemeente Amsterdam. Waarom heeft de transitie binnen de jeugdzorg tot een grotere puinhoop geleid dan daar voor. Terwijl de transitie bedoeld was om de jeugdzorg organisatorisch in lijn te brengen om goedkoper en efficiënter te kunnen werken is het tegenovergestelde het resultaat.
Joeri Tijdink is sinds 2012 psychiater. Hij werd opgeleid (2007-2012) in het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis en volgde een keuzejaar aan het Centrum voor Psychotherapie en persoonlijkheidsstoornissen in Amsterdam. In zijn laatste jaar van zijn opleiding startte hij met zijn promotieonderzoek naar publicatiecultuur in de medisch-academische wereld aan het VUmc. Tijdink was ook als deskundige betrokken bij de transitie van jeugdzorg in Amsterdam.

Doneer CAFÉ WELTSCHMERZ we hebben uw hulp echt nodig! NL23 TRIO 0390 4379 13


[contact-form][contact-field label=’Naam’ type=’name’ required=’1’/][contact-field label=’E-mailadres’ type=’email’ required=’1’/][contact-field label=’Website’ type=’url’/][contact-field label=’Reactie’ type=’textarea’ required=’1’/][/contact-form]

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Comments are closed here.

Logo
Meediscussiëren? Word lid!
Alleen als lid kun je reageren op artikelen. Word lid, wees onderdeel van de discussie en geniet van vele andere voordelen!
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.